top of page

Sounds | Archspire, Bleed the Future


Afgelopen donderdag gooiden de Canadese technische deathmetal heren van Archspire de tweede single van hun komende album op YouTube. Het album dat 29 oktober a.s. uitkomt, heet Bleed the Future en deze single is daarvan het titelnummer: Bleed the Future.


Zoals gewend, stort Archspire hier een bak herrie over ons uit, waarbij in dit geval vooral zanger Oliver Rea Aleron opvalt. Hij grunt in dit nummer zo fokking snel dat-ie best een duet kan doen op het volgende album van Eminem. Sterker nog: het gaat soms zó snel dat deze lyrics video het bijna niet kan bijbenen. De lezer ervan in elk geval niet.


Ander opvallend dingetje is de breakdown. Halverwege het nummer neemt iedereen een pauze, op een verlaten akoestische gitarist na. Die neemt het kort over, waarna de energie weer buitengewoon lekker terugkomt en iedereen lekker verder kan headbangen.


In november en december van dit jaar tourt Archspire rond met vier andere bands gedurende de Rising Merch Faces of Death tour. Op 26 november doen ze Aarschot in België aan en op 4 december Nijmegen in Nederland.


Comments


bottom of page