top of page

Sounds | Another Now, Trojan


Dat Another Now op het aankomende album OMNI van plan is om een bredere sound te laten horen, bewijst de band met de nieuwe single Trojan. Met de opvolger van het onlangs uitgebrachte Parallax houdt de band de stijgende lijn vast. Trojan is heavier, knalt een meer industrial sound door je speaker en bevat snellere, nu-metal achtige vocals naast de meer melodische zang. De video is door Another Now zelfgeproduceerd.


Gitarist Miquell Kleuters: “Omdat het nummer een sterk underground heavy en nu-metal gevoel met zich mee brengt, wilden we dit gevoel doorvoeren in de bijgaande energieke videoclip met een donkere atmosfeer. Onze gitarist Max versterkte het verhaal met het toevoegen van 3D animaties en visuele effecten.”


OMNI wordt op 16 juni uitgebracht.


Luister ook naar:Lees meer:

Trojan laat een andere kant van Another Now zien in de vorm van een industrial nu-metal track, waarin ze een moderne twist geven aan de donkere elektronica van Nine Inch Nails en de gemanipuleerde riffs en opzwepende refreinen van Limp Bizkit. Dit is de derde single die is uitgebracht van aanstaand debuutalbum OMNI, dat op 16 juni het licht ziet. Het album is geproduceerd en gemixt door Rik Bosmans (bassist, vocalist & producer Another Now) en gemastered door Darius van Helfteren (Epica, Noisia, De Staat). Gitarist Miquell Kleuters: ‘’Trojan was het laatste nummer dat we hebben geschreven voor dit album. We voelden allemaal dat we een uitlaatklep nodig hadden voor opgekropte frustraties en een nummer wilden maken buiten onze grenzen en hierin onze stoom konden afblazen.'' Terugkijkend naar het schrijfproces, vult hij aan: ''... alle andere nummers op het album OMNI zijn sterk verweeft met Stef's perceptie rond het thema mentale gezondheid. Dit is een onderwerp waar we uiteindelijk zo diep in zaten dat we bijna vergaten onze eigen gevoelens en frustraties die met deze tijd komen te uiten. Met dit nummer laten we een ongefilterde versie van onszelf en onze eigen gevoelens zien.’’


Another Now is een energieke metalcore formatie uit Eindhoven. Het quintet laat in hun muziek zowel de mooie als ziekelijke kanten van onze wereldmaatschappij zien. Geïnspireerd door bands als Northlane, Bad Omens en Crystal Lake creëert de band een eigen sound met invloeden uit de metalcore en progressieve tech-metal. Met hun frisse combinatie van stijlen, een meedogenloze tornado van beukende riffs, abrupte muzikale u-bochten en sfeervolle melodieën, maakt Another Now muziek voor een breed doch avontuurlijk metal publiek.
Comments


bottom of page