top of page

Sounds | Another Now, Parallax


Mocht je Another Now nog niet kennen dan is DIT het moment om naar de band te luisteren. De metalcore formatie uit Eindhoven heeft met het nieuwe Parallax wederom een ijzersterk nummer en bijbehorende video uitgebracht, dat inmiddels ook in het buitenland is opgepikt door o.a. Kerrang! En Rock Sound. Na eerdere single releases als Program en Outflow en shows op o.a. Submit Fest, Popronde en Jera On Air, kondigt de band nu hun debuutalbum Omni aan.


Omni staat gepland voor release op 16 juni en belooft alvast een hele vette release te worden. Er zijn verschillende pre-order beschikbaar via deze link.


Luister ook naar: Program Outflow


Lees:

Parallax neemt je mee in de achtbaanrit die je kan verwachten van Another Now: snel beukende drums, meedogenloze screams, sfeervolle refreinen en dikke riffs met een verrassende elektronische breakdown temidden van alles. De track vertelt het verhaal van een personage met autisme worstelend met het behouden van gezonde patronen in een wereld vol chaos, een buitenbeentje op zoek naar acceptatie in de maatschappij. Het drukt de pijn uit die je voelt als je je anders en gestigmatiseerd voelt, en uitgesloten wordt van de rest van de samenleving. Een samenleving die je overweldigt met honderdduizenden impulsen.


Vocalist Stef Rikken:“Parallax vertelt over hoe mensen verschillen in hun perceptie en optiek, maar weergeeft vooral de behoefte om te kunnen ontsnappen aan realiteit en tegelijkertijd de gevangenschap in je eigen duistere cel. Hoe langer je jezelf terugtrekt in je eigen gevangenis, des te moeilijker wordt het om weer terug de wereld in te duiken. Het is de zoektocht naar balans tussen realiteit en het creëren van je veilige haven, rekening houdend met je innerlijke behoeftes en belemmeringen als persoon.”


Het indrukwekkende verhaal van Parallax wordt geuit in de bijbehorende muziekvideo en bijgestaan door middel van een speciale VR-prop en visual effects. De video is gefilmd en ge-edit door Witzki Visions.


In juni brengt Another Now hun debuutalbum ‘OMNI’ uit. De oorsprong van het album gaat terug naar het einde van 2019, toen de band de eerste beginsels van enkele nieuwe tracks ontwikkelde in de studio. Voor het eerst was de band flink aan het experimenteren met elektronische elementen van diverse muzikale stijlen en dit vormde de basis voor de toon van het album.


“OMNI is een album dat de passie voor muziek benadrukt. In iedere uithoek van het album zijn verschillende stijlen en invloeden te vinden. Het gaat niet om wat juist is, maar wat voor ons juist voelt. Ook al betekent dit het breken van regels in het proces. Het gaat simpelweg over het uiten van je passie en het ontsnappen aan de realiteit met je beste vrienden.”

Another Now is een energieke metalcore formatie uit Eindhoven. Het quintet laat in hun muziek zowel de mooie als ziekelijke kanten van onze wereldmaatschappij zien. Geïnspireerd door bands als Northlane, Bad Omens en Crystal Lake creëert de band een eigen sound met invloeden uit de metalcore en progressieve tech-metal. Met hun frisse combinatie van stijlen, een meedogenloze tornado van beukende riffs, abrupte muzikale u-bochten en sfeervolle melodieën, maakt Another Now muziek voor een breed doch avontuurlijk metal publiek.
Comments


bottom of page