top of page

Sounds | Affaire - Thoughts and Pleasure


Voor een tweede sounds op rij verlaat ik mijn comfort zone, deze keer echter met een véél grotere stap dan voordien. Héél veel synths en een vintage eighties geluid dat me sterk aan bands als Talking Heads doet denken. Niet mijn ding omdat ik deze muziek nooit actief heb gevolgd, anderzijds werd ik er wel - als muziekliefhebber pur sang - constant mee geconfronteerd en ging het er wel vlotjes in. Bij deze dus, omdat het niet steeds rock/metal/americana moet zijn én omdat het erg leuk gedaan is.


Lees


Aaire is een project van Michiel Ritzen in samenwerking met Nick Caers. Samen vormt dit duo een two-men-multiple-machines-act waarin een aparte mix van electronica en rock wordt gebracht.

In navolging van een eerste EP in het traditionelere rock genre, De Aaire EP (2022), brengen ze hun nieuwe single Thoughts and Pleasure uit op 15 juni 2023 in aanloop van een volgende EP eind 2023. Verwacht dravende drumcomputers, een resem synths, stuwende gitaar en stuipende vocalen, resulterend in een hybride van kronkelige energie en oververhitte zenuwachtigheid.


Als psycholoog en hulpverlener is Michiel doorgaans bezig met de gedachtegang van anderen. In Thoughts and Pleasure kruipt en kijkt hij in tegenstelling enkel in zijn eigen hoofd. Een kritische maar eerlijke zelfreectie en -evaluatie raast hyperkinetisch over rechttoe rechtane instrumentatie. Uiteindelijk blijft er in essentie maar één zekere, licht zelfbespottelijke conclusie over.


De videoclip is een eigen productie die in samenwerking met Vincent Lynen tot stand gekomen is. Beelden weerspiegelen de livedynamiek tussen Nick en Michiel. Het contrast tussen een op-de-knoppen-gefocuste Nick en de energetische bewegingen van Michiel op gitaar en vocalen komt terug in de gesplitste frames en ippende zwart-wit beelden.
Komentar


bottom of page