top of page

RAWreport | Venues In RAW: Willemeen

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...daar denken we dagelijks over na. Suggesties? Laat maar horen.


Willemeen in Arnhem wordt door velen, die het voor het eerst bezoeken, als een beetje schimmig zaaltje ervaren. Het is niet heel erg groot – een zaal waar zo’n 275 bezoekers in passen en een café waar plek is voor ongeveer 100 mensen, het is gelegen op de bovenetage van het pand waarin het is gevestigd en het komt er misschien een beetje donker en obscuur over. Maar niets is minder waar.

Willemeen is eigenlijk in eerste instantie een jongerencentrum. Het wordt voor het overgrote deel gerund door vrijwilligers en is vooral gefocust op jeugdcultuur. Qua muziek die er gespeeld wordt, loopt het uiteen van reggaefetivals tot death- en doommetal die uit de diepste krochten gekropen lijkt te zijn, maar ook voor allerlei soorten van dance is er plaats.

Ik kom er zelf alleen als er een hoofdschuddersbijeenkomst is en wat mij helaas te vaak opvalt is, dat als het uitverkocht is, de ruimte eigenlijk te beperkt is. Dat heeft ermee te maken dat de eigenlijke zaal – simpel gezegd – in een soort L-vorm loopt, waardoor je, als je om de hoek staat, in de buurt van de trap, je het podium niet of nauwelijks kunt zien. Gevolg is dat iedereen in het deel van de zaal wil staan waarbij er wel goed zicht is op het podium. Tof is wel dat je bij veel concerten de vrijheid krijgt om ook aan de zijkant van het podium te gaan staan. Niet altijd het beste zicht, maar wel aanzienlijk rustiger plaats.

Één van de speciale dingen van Willemeen is het feit dat je je als bandje zelf kunt opgeven om er te gaan spelen. Je kunt er je eigen show organiseren, maar je kunt Willemeen ook gewoon een mailtje sturen. Probeer dat maar ’s bij een van de bekendere zalen van Nederland of België.Praktische info

  • locatie: De zaal is gelegen in het centrum van Arnhem, aan het Willemsplein 1, erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de trein en om de hoek van Luxor Live, een andere venue die hier binnenkort wordt besproken.

  • capaciteit: Zaal: 275 bezoekers, café: 100.

  • agenda

  • Willemeen TV


Foto's


Jaya The Cat © Marjolein Regterschot

Rhapsody Of Fire © Marjolein Regterschot

March © Marjolein Regterschot

Monuments © Marjolein Regterschot


#rawreports #venuesinraw #venues #zalen #bertuselings #willemeen #willemeenarnhem

bottom of page