top of page

RAWreport | Venues In RAW: TivoliVredenburg

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...daar denken we dagelijks over na. Suggesties? Laat maar horen.


7-12-2019 | Marillion © Ashley Oomen

In 1979 opende in Utrecht ‘Muziekcentrum Vredenburg’, jaren later is het muziekcentrum samengegaan met Poppodium Tivoli. In 2014 hebben zij samen aan de Vredenburgkade TivoliVredenburg geopend. Dit popodium huisvest 5 zalen, de Grote Zaal (Het oude Muziekcentrum), de Ronda, Pandora, Cloud Nine en Hertz.

In zijn rijke geschiedenis als zowel het Muziekcentrum en nu als TivoliVredenburg hebben veel grote artiesten op het podium gestaan, denk aan bijvoorbeeld The Rolling Stones, Eels, The Red Hot Chillipeppers (met alléén de welbekende sok), Prince, en ook Nirvana. In de Ronda (de speciale pop/rock-zaal) stonden de afgelopen 12 maanden bands zoals De Staat, Triggerfinger, Weezer en Wilco. Naast haar doel als zaal voor klassieke muziek worden ook in de Grote Zaal geregeld rock/pop concerten zoals Nick Cave, Opeth en Bastille met hun Reorchestrated tour.

Ook TivoliVredenburg heeft al haar evenementen moeten annuleren of verschuiven door het Coronavirus. Maar er is goed nieuws voor ons muziekfreaks. Sinds 1 juni staat de deur van het muziekgebouw namelijk weer op een kier. Twee weken lang organiseren zij dagelijks 3 concerten of lezingen voor maximaal 30 man. Op het programma staan sprekers en artiesten zoals Lucky Fonz III, Tim Knol en Klangstof.


TivoliVredenburg is gevestigd aan de Singel van Utrecht op de hoek met de Vredenburg. Dit is nog geen 5 minuten lopen vanaf Utrecht CS en Hoog Catharijne. Kaarten zijn te koop via www.tivolivredenburg.nl

Praktische info

  • locatie: Utrecht, 5 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal

  • capaciteit: Ronda: 2,000, Grote Zaal: 1,717 (volledig seated) tot 2.000 (semi-seated), Pandora: 625, Hertz: 543, Cloud Nine: 400, Club Nine: 175


Foto's

7-12-2019 | Marillion in de Grote Zaal © Ashley Oomen
14-02-2020: Delain in de Ronda © Lorena Aal
18-12-2019: Heideroosjes in de Ronda © Femke Valks
05-10-2019: Epica © Lorena Aal
18-11-2019: The Lumineers in de Ronda © Tim van Kleunen















bottom of page