top of page

RAWreport | Venues In RAW: Rotown

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...daar denken we dagelijks over na. Suggesties? Laat maar horen.


Sea Girls

Rotown is al ruim 30 jaar een begrip in Rotterdam, het poppodium is in 1987 opgericht door een Rotterdamse muzikant die het popklimaat langzaam zag verdwijnen in Rotterdam en daar eigenhandig een einde aan wilde maken. De naam Rotown is een samenstelling van “Motown” (Amerikaanse platenmaatschappij) en “Rotterdam”.

Er is ruimte voor 250 bezoekers en op het programma staan voornamelijk rock, indie en alternatieve bands.


Als opgroeiende puber heb ik redelijk wat lokale Rotterdamse bandjes gezien, maar ook de wat grotere bands die op het punt stonden om door te breken kwamen graag naar Rotown. Zo hebben onder anderen Nothing But Thieves, Yungblud, Will And The People, DOOL, Ariel Pink, Kensington, De Staat en DeWolff het Podium op de Nieuwe Binnenweg beklommen.

Rotown ligt midden in het centrum van Rotterdam, daarom kom ik er ook altijd graag met vrienden om een biertje te drinken of een hapje te eten.

Al is Rotterdam een grote stad, Rotown voelt altijd als een intieme plek.

Vorig jaar ben ik in contact gekomen met het personeel van Rotown en daar begonnen als fotograaf, helaas heb ik natuurlijk niet zo veel kunnen fotograferen maar alsnog zag ik een paar mooie optredens.


Ondanks dat er grotere podia zijn in Rotterdam weten ze toch altijd kwalitatief goede bands op het podium te krijgen, mede door de goede naam die ze door de jaren heen hebben opgebouwd. Ook wanneer er een band staat die je niet kent, Rotown stelt nooit teleur. Zo ben ik begin 2020 op een zondagavond gaan kijken naar SEA GIRLS, een energieke band uit London waar ik nog nooit van had gehoord. De band zette een onwijs goede show neer en vanaf dat moment ben ik ze blijven volgen, dat zijn de soort verassingen die je in Rotown kunt verwachten.


Na de optredens verandert de zaal in een kroeg, waardoor bezoekers kunnen blijven hangen en een DJ tot in de late uurtjes de muziek verzorgd.

Naast Poppodium en Café is Rotown ook een restaurant. Alles gebeurt in dezelfde doorleefde zaal waar ’s avonds de tafeltjes verdwijnen en omgebouwd wordt tot poppodium. Afgelopen jaren was Rotown al groot fan van de vegetarische keuken en daarom hebben ze dit jaar besloten alleen nog maar vegetarische gerechten te serveren.


Rotown kan de grotere namen en beginnende bands een podium bieden door een nauwe samenwerking met de Maassilo, de Rotterdamse Schouwburg, de Arminiuskerk, Annabel en de V11.


In 2010 is Rotown uitgeroepen tot ‘Beste poppodium van Nederland’ door Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF).Praktische info

  • locatie: Nieuwe Binnenweg 19, 3014 GB Rotterdam

  • capaciteit: 250 personen

  • website

Foto's

Sea Girls
El Fatso
Ten Times A Million
DRAMA

Comments


bottom of page