top of page

RAWreport | Venues In RAW: Paradiso

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...daar denken we dagelijks over na. Suggesties? Laat maar horen.


Mijn allereerste ervaring met de Paradiso was toen ik in 2010 naar de Finse band H.I.M. ben gegaan. Helaas had een vriend van mij last minute afgezegd waardoor ik in mijn eentje naar het concert moest. Als 18 jarige die net zijn rijbewijs gehaald heeft was dit wel een ervaring aangezien de locatie in hartje Amsterdam ligt. Maar bij aankomst trof ik een erg mooi poppodium aan. Met de bijzondere ramen achter het podium en de grote balkons is deze omgebouwde kerk een erg mooie plek om te bezoeken. De locatie wordt niet alleen gebruikt voor concerten maar zo vinden er ook politieke debatten en modeshows plaats.

Paradiso opende in 1968 haar deuren. Een groot aantal mensen hebben hier hun favoriete bands mogen bezichtigen. Nirvana, Amy Winehouse, Lady Gaga, Pink Floyd, ACDC, Prince, Guns N' Roses en The Rolling Stones zijn maar een paar van de grote namen die dit podium hebben mogen bespelen. Onder de organisatie vallen meerdere locaties zoals Paradiso noord, Bitterzoet en Cinetol. Maar ook houden ze met grote regelmaat concerten in verschillende kerken in heel Amsterdam.


Praktische info

  • locatie: Paradiso, Weteringschans 6-8. Voor alle andere locaties staat een beschrijving op de site

  • capaciteit: Grote zaal 1500, Kleine zaal 250

  • agenda

  • nieuws


Foto's

H.I.M © Emily Parry
George Ezra © Emily Parry
The Rasmus © Femke Valks
Comments


bottom of page