top of page

RAWreport | Venues In RAW: Muziekgieterij

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...daar denken we dagelijks over na. Suggesties? Laat maar horen.


De Muziekgieterij, gelegen in het mooie Maastricht. De Muziekgieterij is een 2004 opgericht door een aantal muzikanten in Maastricht.

Vanaf 2006 was de Muziekgieterij gevestigd in het voormalige ROZ/L1-gebouw aan de Bankastraat in de wijk Mariaberg. In 2010 is besloten dat de Muziekgieterij moest verhuizen naar een andere locatie, dit vanwege geluid en parkeeroverlast bij voornamelijk de grotere concerten. In 2013 is de Muziekgieterij verhuisd naar de huidige locatie, de capaciteit was op dat moment 650 bezoekers. Deze locatie zou eerst een tijdelijke locatie worden maar deze locatie beviel zo goed dat ze hier mogen blijven. In 2017 is er gestart met de verbouwing van de Muziekgieterij. In september 2019 is de nieuwbouw van de Muziekgieterij geopend. Hierbij is de capaciteit vergroot naar 1100 in de grote zaal (850 mensen in de zaal en 250 op het balkon). In de kleine zaal is er een capaciteit van 420 bezoekers. Naast dat de Muziekgieterij een poppodium is verhuren ze ook repetitieruimtes en een mixruimte en ondersteunen ze lokale bands.

Als fotograaf ben ik nu 3 keer in de Muziekgieterij geweest voor de shows van De staat, White Lies & Kaiser Chiefs.

De eerste show die ik heb gefotografeerd in deze zaal was de show van De Staat in Oktober 2019. Na deze show was ik meteen helemaal fan van de Muziekgieterij.

Iedere keer als ik er kom voel ik me weer welkom.

Bij alle shows heb ik vanuit het publiek gefotografeerd. Wat ik fijn vond was dat het publiek totaal geen moeite had met de fotografen die in het publiek stonden. Ook ben ik heel erg tevreden met het geluid in de Muziekgieterij, overal waar ik stond was het geluid goed. De indeling van de zaal vind ik persoonlijk heel erg fijn. Het podium is hoog waardoor je overal in de zaal iets kunt zien. Wat ik mooi vind aan de inrichting van de Muziekgieterij is dat ze de industriële look van het oude sfinxgebouw hebben behouden. Ik hoop dat ik nog veel vaker een bezoek kan gaan brengen aan deze zaal.

De Muziekgieterij is zeker de moeite waard om een keer een te gaan kijken!


Praktische info

  • locatie: Maastricht, in de oude timmerfabriek op het Sphinxkwartier.

    • capaciteit: grote zaal = 1100 kleine zaal = 420

  • agenda

  • nieuws


Foto's

De staat © Femke Valks
De staat © Femke Valks
White Lies © Femke Valks
Kaiser Chiefs © Femke Valks

Comments


bottom of page