top of page

RAWreport | Venues In RAW: Muziekclub 4AD

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...daar denken we dagelijks over na. Suggesties? Laat maar horen.


Foto: Bram de Grave

Nog een club die ik tot heden slechts één keer heb bezocht, al vormt de afstand (14km) zeker geen probleem. Ik zag er The Delta Saints in 2013, moet in maart geweest zijn want ik 'vierde' er meteen ook mijn verjaardag met enkele buddies en de bandleden. 4AD is een compacte club waar 250 fans kunnen genieten van een waaier aan concerten. Het team durft ook risico's te nemen en boeken regelmatig bands die elders (nog) niet aan bod komen. Die bewuste avond in 2013 was het i.i.g. intens genieten én immens zweten. Muziekclub 4AD vormt sinds 1988 een unieke culturele biotoop in de Westhoek. Naast concerten is er ook ruimte voor films, tentoonstellingen, theater, literatuur en (muziek)workshops. Met haar repetitie-infrastructuur en artiestenresidenties biedt 4AD een antwoord op de noden van zowel professionele muzikanten als amateurs. 4AD is bovendien een warm en geëngageerd huis met een sterk ecologisch profiel. De club bouwde doorheen de jaren aan een gelaagde projectwerking in binnen- en buitenland.


4AD biedt een podium aan jonge bands van over de hele aardbol, maar programmeert ook internationale toppers en kwaliteit uit eigen land. 4AD is trouw aan haar clubprofiel met een zaal op mensenmaat (capaciteit 250), waar je letterlijk met je neus op de artiest staat, en een alom geprezen geluidskwaliteit. De club levert een spannende programmatie, vaak buiten de platgetreden paden, en brengt een waaier aan genres: van avant-garde jazz en americana, over pop, rock en metal tot wereldmuziek. De club beschikt ook over drie halfondergrondse repetitielokalen die gehuurd kunnen worden op éénmalige, regelmatige of langdurige basis. (Bron: 4AD)Praktische info

  • locatie: Diksmuide, aan de rand van het centrum en dus erg vlot bereikbaar

  • capaciteit: 250 personen

  • agenda

  • Stad Onder Stroom


Foto's

05-2019 | Fire Down Below
05-2019 | Fire Down Below
05-2019 | Stoned JesusComentarios


bottom of page