top of page

RAWreport | Venues In RAW: Luxor Live

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...daar denken we dagelijks over na. Suggesties? Laat maar horen.


Navarone in Luxor Live © Marcel Krijgsman

Een van de fijnste dingen aan naar een concert gaan in Arnhem is de ligging van de verschillende zalen. Eerder al meldde ik dat Willemeen zo gunstig lag, qua parkeren of openbaar vervoer. Nóg gunstiger ligt Luxor Live. Nou scheelt het maar verdomd weinig, hoor, want Luxor Live ligt om de hoek bij Willemeen, iets meer richting station en parkeergarage.

Luxor Live in Arnhem bestaat nog niet zo bijster lang. Het opende pas in 2008 zijn deuren. In de loop van de ca. 90 jaren daaraan voorafgaand was er in een pand onder andere een discotheek gevestigd, een ander poppodium en een bioscoop. Dat het, in 1915 werd geopend als filmtheater, is overduidelijk als je kijkt naar het prachtige plafond. De zaal, hoewel helemaal niet zo vreselijk groot, trekt artiesten van internationale allure. Zo bezochten alleen vorig jaar al flinke namen als Doro, Xzibit, De La Soul en Mayan de Arnhemse toko.

Luxor Live heeft twee zalen. Een grotere zaal op de begane grond, voorzien van een balkon, waar zo’n 700 mensen kunnen genieten van optredens. Ook boven is een zaal een capaciteit van 150 à 200 mensen. Ook voor deze zaal geldt, net als voor Willemeen, dat ligt naast het centraal station van Arnhem, in de nabijheid van winkel- en uitgaanscentrum en er is ruime parkeergelegenheid. Alle dingen op maximaal vijf minuten lopen.Praktische info

  • locatie: gelegen in het centrum van Arnhem, aan het Willemsplein 10, erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de trein.

  • capaciteit: grote zaal: 700 kleine zaal: 200


Foto's

Navarone in Luxor Live © Marcel Krijgsman
The Heat vs Deaf Charley in Luxor Live © Matthijs Mekking
Naked Sweat Drips © Matthijs Mekking


bottom of page