top of page

RAWreport | Venues In RAW: JC De Klinker

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...daar denken we dagelijks over na. Suggesties? Laat maar horen.

Ik ben slechts één keer in JC De Klinker te Aarschot geweest en dat was in 2014 voor mijn eerste keer The Amity Affliction. Intussen zag ik ze al 11 keer maar die eerste keer blijft toch speciaal! Helaas is dit voor mij een venue die helemaal niet bij mij in de buurt ligt, anders kwam ik hier sowieso vaker om eens een concertje mee te pikken! Het gezellige zaaltje met klein podium zorgt voor een intieme liveshow die je niet snel vergeet.


Groepen als Four Year Strong, Deaf Havana, Chelsea Grin, Fleddy Melculy en Diablo Blvd speelden reeds een set in het jeugd centrum. Concerten zijn echter maar een klein deel van het aanbod van De Klinker. Zoals de website het zelf omschrijft is De Klinker 'dé ontmoetingsplaats in Vlaams-Brabant waar jongeren, muzikanten, dj's en muziekliefhebbers de kansen krijgen om zich creatief uit te leven'. Je kan er zo bijvoorbeeld muziek lessen volgen onder de naam 'Plug In Music'. Ook repeteren en het organiseren van een fuif behoren tot de mogelijkheden. Zelfs voor de allerjongsten onder ons worden kinderactiviteiten georganiseerd. Letterlijk voor ieder wat wils bij De Klinker!


Praktische info

  • locatie: Demervallei 14, 3200 Aarschot

  • capaciteit: 350 personen

La Muerte © Wim Wilms
Mule © Wim Wilms
Doganov © Wim Wilms

bottom of page