top of page

RAWreport | Venues In RAW: JC Bouckenborgh

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...daar denken we dagelijks over na. Suggesties? Laat maar horen.


© JC Bouckenborgh

Voor concerten in Antwerpen moet je niet altijd in het centrum zijn. Ook in Merksem ligt een gezellig jeugdcentrum waar meer en meer kleine groepjes een show voorzien. In mei 2018 ging ik er voor het eerst naar JC Bouckenborgh om Movements te zien, zonder een idee te hebben over waar ik terecht zou komen. Een klein podium en kleine zaal zorgen voor een intiem gebeuren. Intussen ging ik nog twee keer terug om Jesse Barnett en Acres te aanschouwen. Het plan was om ook in 2020 enkele keren naar Merksem af te zakken voor onder andere Alazka en The Bottom Line, maar dat zit er helaas momenteel niet in.


Wanneer je tijdens de show een droge keel krijgt, sta je in ongeveer 5 stappen bij de bar achteraan, als dat niet gemakkelijk is! Je zit trouwens ook middenin het Bouckenborghpark, dus je kan snel even naar buiten tussen de bands door. Voor diegenen onder ons die zich nog wat kinds voelen: er schuilt ook een speeltuintje achter het jeugdcentrum! Naast concerten, biedt deze vzw ook plaats voor andere activiteiten, zoals feestjes en cafés. Wist je trouwens dat Antwerp Metal Fest plaats vindt buiten het jeugdcentrum?Praktische info

  • locatie: Bouckenborghpark, Bredabaan 559, 2170 Merksem

  • capaciteit: ?

  • agenda

  • projecten

Foto's

© JC Bouckenborgh
© JC Bouckenborgh
© JC Bouckenborgh


Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page