top of page

RAWreport | Venues In RAW: Grenswerk

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...daar denken we dagelijks over na. Suggesties? Laat maar horen.


Grenswerk is het poppodium van Venlo en omstreken.

In oktober 2014 opende Poppodium Grenswerk zijn deuren. In 6 jaar tijd hebben hier al verschillende toffe artiesten gestaan. Denk hierbij aan: De Staat, Jett Rebel, Waylon, Navarone, Wild Romance, De Dijk, Rowwen Heze en nog veel meer. Maar niet alleen grote artiesten staan hier. Ook toffe lokale bandjes en tribute bands krijgen hier de ruimte voor hun optredens. Een aantal dingen zoals Aloha Fest, Hitzone en Radio Grenswerk komen jaarlijks terug. Grenswerk houdt zich niet alleen bezig met concerten maar ook Dance is een belangrijk deel (Grenswerk AM).

De zaal heeft een maximale capaciteit van 550 man. Hierbij moet je denken aan 400 mensen in de zaal en nog eens 150 op het balkon. In het café kunnen kleinere optredens gegeven worden voor maximaal 150 man. Verder beschikt Grenswerk nog over 5 oefenruimtes. Mijn eerste concert in Poppodium Grenswerk was de Dijk (29 September 2017). Ik was toen net begonnen als stagiaire grafisch vormgeven en dit concert was tevens mijn eerste concert als fotograaf. Vanaf 2017 heb ik verschillende toffe concerten hier mogen fotograferen waaronder Waylon, Claw Boys Claw, Navarone (2x), Rowwen Heze, Diggy Dex, De Wolff & Wild Romance. Ik heb ook verschillende tribute avonden meegemaakt

(Let There be Rock) waarbij de sfeer geweldig was. Als fotograaf maar ook als bezoeker kom ik graag in dit poppodium.

Zoals ik eerder al heb genoemd vind ik de sfeer geweldig en staan er genoeg verschillende artiesten voor jong en oud. Ik raad het iedereen aan om een keer een kijkje te nemen hier!


Praktische info

  • locatie: Venlo, in het centrum van Venlo, ongeveer 10 minuten vanaf het station.

  • capaciteit: De capaciteit in de zaal is 550 bezoekers. In het café is de maximale capaciteit 150 bezoekers.


Foto's

19 Oktober 2019 - Navarone
25 April 2019 - Rowwen Heze
12 April 2018 - Waylon
14 November 2019 - Indian Asking
14 November 2019 - Indian Asking

bottom of page