top of page

RAWreport | Venues In RAW: Gebouw-T

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...daar denken we dagelijks over na. Suggesties? Laat maar horen.


In 2011 opende in een oude monumentale manege in Bergen op Zoom poppodium Gebouw-T. In zijn 9 jaar is Gebouw-T uitgegroeid tot een sfeervolle foyer, en concertzaal met een capaciteit van 700 man.

Bazart, Eefje de Visser, Compact Disk Dummies, maar ook oude classics zoals de Dijk of Procol Harum, dit is maar een kleine greep uit de recente shows. Gebouw-T heeft in hun grote zaal (Rabozaal) plek voor maximaal 700 man. Bij kleinere, of intiemere shows kan het balkon worden afgesloten. Hierdoor heeft de zaal plek voor zo’n 300-400 man. Naast deze zaal heeft Gebouw-T een gezellige bar in de foyer, voor of na het concert kun je hier genieten van een drankje. Naast concerten beschikt Gebouw-T ook over twee opname studio's.

Naast concerten organiseert Gebouw-T ook geregeld clubavonden zoals 80’s Verantwoord en Zer00’s Heroes. Tijdens T-strijd geven ze kleine beginnende bands de kans zich te presenteren tijdens verschillende wedstrijdavonden. De winnaar wint een professionele opname-sessie in de studio. Ook winnen ze een optreden op Gebouw-T's buiten festival 'Op de T'. Dit festival wordt ieder jaar georganiseerd op het Wilhelminaveld, recht voor Gebouw-T


In het weekend van de Open Monumentendag organiseert Gebouw-T ieder jaar 'PopMonument'. Tijdens dit twee daagse festival luister je niet alleen, verspreid door de stad naast toffe Nederlandse en Vlaamse artiesten. Ook bezoek je nog eens bijzondere erfgoed locaties verspreid door Bergen op Zoom zoals het Markiezenhof, de Joodse Synagoge, en zelfs de Peperbus.

Gebouw-T is gevestigd in een recent volledig gerestaureerd monumentaal pand aan het Wilhelminiaveld 96. Gebouw-T is gemakkelijk te bereiken met het OV of de auto. (30 minuten vanaf Antwerpen. Kaarten zijn te koop via www.Gebouwt.nl, via het VVV-Brabantse Wal, en bij platenzaak de Waterput.


Praktische info

  • locatie: Bergen op Zoom, 30 minuten vanuit Antwerpen

  • capaciteit: 700 in de grote zaal Bij kleinere concerten wordt het balkom afgesloten

  • agenda

  • tickets

  • nieuws


Foto's

17-12-2019: Dirty Daddies © Lotte Brouwers

16-11-2019: Whispering Sons © Lotte Brouwers
04-08-2019: Eefje de Visser © Tim van Kleunen
14-09-2019: Novastar in Theater de Maagd tijdens Popmonumenten © Tim van Kleunen


Kommentare


bottom of page