top of page

RAWreport | Venues In RAW: Effenaar

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...daar denken we dagelijks over na. Suggesties? Laat maar horen.

De Effenaar is lang een vage onbekende voor mij geweest. De Dynamo was altijd mijn go-to zaal in Eindhoven, waardoor deze concertzaal, die nochtans aan het station ligt, mij niet zo bekend was. Tot ik op 3 maart 2018 voor het eerst de Effenaar bezocht. Ik woonde een concert van Eyehategod bij, een groep die ik niet eens kende. Hoe kwam ik dan in godsnaam (nonintentional joke) daar terecht? Toen ik mijn vriend leerde kennen, werkte hij daar namelijk! En ook daarom heeft deze zaal een speciaal plaatsje in mijn hart. Ik keerde intussen nog 3 keer terug; een keer voor The Rasmus, een keer voor The Amity Affliction en een laatste keer voor Neck Deep.


Wie de Effenaar kent, weet dat er twee zalen zijn: de main hall en de second hall. Deze ruimtes werden doorheen de jaren gevuld door tal van artiesten waaronder Queens of the Stone Age en onze eigen Stromae. Er worden echter niet enkel concerten georganiseerd. Ook kerstfeestjes, oud en nieuw parties en de grote sinterklaasshow passeren soms de revue. Metalheads zakken ook spontaan af naar de Effenaar om er Eindhoven Metal Meeting te beleven. Kortom: er is voor ieder wat wils. Ook het bijhorend restaurant is een mooi pluspunt voor wie graag nog iets bij de deur eet voor de show.


Praktische info

  • locatie: Dommelstraat 2, 5611 CK Eindhoven

  • capaciteit: main hall: 1200 second hall: 400

Black Pumas (grote zaal) © Antoine Bongers
Black Pumas (grote zaal) © Antoine Bongers
Jaya The Cat (kleine zaal) © Pim Spätjens
Jaya The Cat (kleine zaal) © Pim Spätjens

Commentaires


bottom of page