top of page

RAWreport | Venues In RAW: De Spot

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...daar denken we dagelijks over na. Suggesties? Laat maar horen.


De Spot is het poppodium van Middelburg. Sinds hun opening, 12 jaar gelden is De Spot uitgegroeid tot een fijne intieme zaal voor 400 man. De afgelopen jaren hebben bands en artiesten zoals Black Box Revelation, Indian Askin, Taxiwars en Dewolff hun weg al gevonden naar De Spot. Ook bands zoals De Staat, Typhoon en Navarone hebben er aan het begin van hun carrière het podium betreden.

Naast concerten organiseert de Spot ook geregeld clubavonden zoals 80’s Verantwoord en 90’s Now. Ook de lokale muziek wordt gelukkig niet vergeten. Iedere laatste donderdag van de maand wordt er ‘Songs from the Heart’ georganiseerd. Hierin wordt een ode gebracht aan een artiest, een muziekstroming, of een specifiek album van een artiest. In samenwerking met Popaanzee organiseert De Spot iedere tweede woensdag van de maand een jamsessie gericht voor de leeftijd tot 16 jaar: Popaanzee Kickstart. Deze avonden worden gecoacht door een lokale artiest.

Sinds 2019 heeft De Spot een samenwerking met Landrovers. Hierin krijgen de Spot en N9 in Eeklo de kans bij elkaar een lokale of best grote artiest te programmeren, om zo ook aan de andere kant van de grens ontdekt te kunnen worden. Zo heeft De Spot al New Cool Collective, Danny Vera en Tim Knol naar Eeklo gestuurd. In ruil kon men in Middelburg The Bony King of Nowhere, Stef Kamil Carlens en Yevgueni ontvangen.

De Spot Middelburg is gevestigd aan de Beddewijkstraat 15 in het oude centrum van Middelburg. Kaarten zijn te koop via www.despotmiddelburg.nl en via de muziek-balie van boekenwinkel de Drvkkery in Middelburg.Praktische info

  • locatie: Middelburg, midden in het historische centrum van Middelburg.

  • capaciteit: 400 in de grote zaal Bij kleinere concerten worden ook op locatie concerten in de Kloveniersdoelen georganiseerd.

  • agenda

  • tickets

  • nieuws


Foto's

20-10-2019: Indian Askin © Tim van Kleunen
27-09-2019: Moss © Tim van Kleunen
10-05-2019: Bony King of Nowhere © Tim van Kleunen
09-02-2020: New Cool Collective © Tim van Kleunen
05-12-2013: De Staat © Nous Davidse
22-12-2018: Intergalactic Lovers © Tim van Kleunen#rawreports #venuesinraw #venues #zalen #timvankleunen #poppodiumdespot #despotmiddelburg

bottom of page