top of page

RAWreport | Venues In RAW: De Kreun

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...daar denken we dagelijks over na. Suggesties? Laat maar horen.


De Kreun is een concertzaal in Kortrijk, onder organisatie van Wilde Westen vzw. De zaal bestaat in zijn huidige formatie sinds 2009 en is gelegen in het Muziekcentrum Track aan het Conservatoriumplein. De zaal heeft een maximumcapaciteit van 600 personen en beschikt over een foyer en een bar achteraan de zaal.

Een zeer gezellige concertzaal, waar ik steeds graag vertoef. Het feit dat het zo dicht bij huis is, zal er ook wel voor iets tussen zitten. Ik kan me niet herinneren hoeveel keer ik al naar een concert geweest ben hier, zowel als fotograaf of als toeschouwer. Kom altijd vroeg genoeg naar deze zaal, want als je vooraan wil staan of een plaatsje op het balkon wil kunnen veroveren moet je er snel bij zijn! De shows die ik me herinner van vorig jaar zijn zeker de show van Battle Beast (van wie ik na dit optreden een grote fan geworden ben) en de albumrelease show van King Hiss.


Talent van eigen bodem heeft altijd zijn plaats in deze zaal en ze hebben zelfs een eigen organisatie (Spoetnik) waar ze jong, opkomend talent ondersteunen.

Naast concerten organiseert Wilde Westen ook verscheidene festivals zoals Sonic City, dat vooral mikt op internationale bands of Bos! festival, een kleinschalig, gezinsvriendelijk en ecologisch alternatief op de grote zomerfestivals.Praktische info


Foto's

01-12-2019: Battle Beast © Pieter Bouckhout
01-11-2019: King Hiss © Pieter Bouckhout
18-01-2020: Dyscordia © Jan Guisset
19-01-2020: Sunn O))) © John Van de MergelComentários


bottom of page