top of page

RAWreport | Venues In RAW: Cultuurpodium Boerderij

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...daar denken we dagelijks over na. Suggesties? Laat maar horen.


© Monica Duffels

"Cultuurpodium Boerderij is een poppodium gevestigd in Zoetermeer, waar muziekliefhebbers uit binnen- en buitenland samen komen om in een intieme setting te genieten van wereldberoemde muzikanten." Zelf kwam ik er nog maar één keer, op 23 mei 2006, en dat had ik te danken aan Beth Hart. Deze dame zorgde er samen met Clutch voor dat ik tussen 2004 en 2006 maar liefst 10 kleinere tot middelgrote concertzalen in Nederland leerde kennen. De constructie en compactheid van de zaal zorgen voor een erg intieme setting. Wanneer je op het balkon staat, krijg je het gevoel zowat op het podium zelf te staan, bovenop de muzikant(en) als het ware. De beleving was er i.i.g. erg intens. Toch ook even het leuke voorprogramma destijds vermelden, m.n. de Nederlandse singer/songwriter Qeaux Qeaux Jones liet er toen een blijvende indruk na.


In de CreativeColors Zaal, met een capaciteit van 750 bezoekers, sta je oog in oog met levende legendes uit de wereld van de Progressieve rock, Rock, Blues, Jazz, Soul en Funk. In de afgelopen jaren betraden muzikale grootheden als Peter Frampton, Steven Wilson, Marillion, David Crosby, Kansas, Steve Hackett, Mr. Big, Queensrÿche, Blof en De Dijk het podium. Na afloop van een concert is het soms zelfs mogelijk om bandleden persoonlijk te ontmoeten.

In het Podiumcafé is er gelegenheid om, onder het genot van een drankje, voor aanvang of na afloop van een concert te praten over muziek. Het Podiumcafé beschikt ook over een podium en is geschikt voor optredens tot 100 bezoekers. Zo vinden er onder andere album presentaties plaats van bekende en minder bekende muzikanten. (Bron: Cultuurpodium Boerderij)Praktische info

  • locatie: aan de Amerikaweg 145, op 1 minuut loopafstand van Randstadrail halte Voorweg, met voldoende parkeergelegenheid in de omgeving

  • capaciteit: CreativeColors zaal: 750 Podiumcafé: 100

  • agenda

  • nieuws


Foto's

we beschikken zelf niet over foto's, dus linken we even door naar een pagina van Boerderij.
Comments


bottom of page