top of page

RAWreport | Venues In RAW: Cactus Muziekcentrum

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...daar denken we dagelijks over na. Suggesties? Laat maar horen.

© Franky Vanhove

Cactus Muziekcentrum is een begrip in Brugge en is niet alleen gekend van het Cactusfestival, maar staat ook voor een divers aanbod van een wereldwijde muziekcultuur gaande van rock, reggae, roots, hiphop, dance, elektronica,...

Cactus Muziekcentrum organiseert ook de zomerfestivals Moods, More Music en Benenwerk in het stadscentrum van Brugge alsook de preselecties voor Humo's Rockrally. De vzw beschikt niet over een eigen zaal, maar kan voor alle concerten rekenen op verschillende zalen en locaties in en aan de rand van Brugge, die gemakkelijk te bereiken zijn met het openbaar vervoer.

Men begon in de Cactus Club in de St.Jakobsstraat, maar na het verlopen van de huurperiode en gezien de staat van deze zaal, kon men vanaf 2002 de concerten laten doorgaan in CactusClub of Magdalenazaal (MaZ). Deze zaal wordt ook gebruikt door Cultuurcentrum Brugge.

Zonet werden de nodige vergunningen bekomen voor het bouwen van een eigen club -en concertzaal (600 pers) + foyer met bar op het Bargeplein nabij het Minnewaterpark. Deze werken zouden zo vlug mogelijk starten.


Mijn eerste concerten in de MaZ fotografeerde ik voor Cactus zelf en ik was er bij vanaf 2007. Denk dat mijn allereerste concert The Boney King of Nowhere ft. Douglas Firs was. Gezien de soms moeilijke belichting in de MaZ geeft het altijd voldoening om met enkele mooie foto's huiswaarts te keren.

Verder deed men beroep op mij voor het Cactusfestival, Klinkers/Moods en Benenwerk
Praktische info/zalen


Cactus Club of MaZ, Magdalenastraat 27, 8200 Brugge - 900 staanplaatsen of 400 zitplaatsen


Biekorf, St-Jacobstraat 6, 8000 Brugge

Ryelandtzaal, Achiel van Ackerplein 3, 8000 Brugge

Magdalenakerk, Stalijzerstraat 19, 8000 Brugge

Stadsschouwburg, Vlamingstraat 29, 8000 Brugge

Concertgebouw Brugge, Het Zand 34, 8000 BruggeFoto's

© Tom Leentjes
13.03.2011 Bony King of Nowhere
30.04.2015 Sign of Algorithm
06.06.2015 Terakaft
01.12.2019 Trixie Whitley

Comentarios


bottom of page