top of page

RAWreport | Venues In RAW: Cacaofabriek

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...daar denken we dagelijks over na. Suggesties? Laat maar horen.

08-04-2020, John L, popzaal.

De Cacaofabriek is een cultureel centrum in Noord-Brabant, gelegen aan de Zuid-Willemsvaart in Helmond, nabij het centraal station. Voorheen (van 1894 tot 1932) werd in de fabriek cacaopoeder geproduceerd, evenals chocoladeproducten. Vanaf 1993 vestigden in een deel van het gebouw een aantal kunstenaars vanuit de Stichting Beeldende Kunstenaars Kring Helmond. Zij hadden hier een werk- en expositieruimte, deze stichting werd in 2000 omgedoopt tot Stichting de Nederlandsche Cacaofabriek. Op deze plek werden tentoonstellingen gehouden, lezingen gegeven en waren ateliers gevestigd.


Nadat er in 2008 brand uitbrak in een deel van het gebouw, werd in 2010 dat deel gesloopt.

In 2013 werd de cacaofabriek verbouwd tot groot cultureel centrum met onder andere een grote expo-ruimte, meerdere filmzalen, een popzaal, een brasserie en ruimte voor creatieve bedrijven. Uiteraard is er in de Cacaofabriek een chocolatier te vinden waar je een keuze kunt maken uit bonbons met de meest uiteenlopende smaken die je maar kunt bedenken.

Ik kom zelf graag in de Cacaofabriek, de popzaal is overzichtelijk, heeft een mooi balkon met een goed uitzicht en voor mij is het lekker in de buurt. Daarnaast kom ik er niet alleen voor de muziek maar ook voor de andere culturele activiteiten die de Cacaofabriek biedt zoals films, expo's en andere evenementen. Maar ook een bezoekje aan de brasserie is zeker de moeite waard.


In de popzaal speelden onder andere: Sacred Reich, Tim Akkerman & The Ivy League en Diamond Head.


08 - 03 - 2020, Diamond Head, popzaal.Praktische info


Foto's

22-11-2019: Tim Akkerman & The Ivy League, popzaal.
08 - 03 - 2020, Diamond Head, popzaal.
22-11-2019: Tim Akkerman & The Ivy League, popzaal.
07-12-2019: Sacred Reich, popzaal.
22-11-2019: Tim Akkerman & The Ivy League inclusief muziektolken op het podium, popzaal.
#rawreports #venuesinraw #venues #zalen #corinnejansenvulders #cacaofabriek #cacaofabriekhelmond

bottom of page