top of page

RAWreport | Venues In RAW: Botanique

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...daar denken we dagelijks over na. Suggesties? Laat maar horen.


Een concertzaal naast een botanische tuin. De artistieke art nouveau uitstraling van Brussel is nog eens extra hard te bewonderen in de Botanique. Wanneer je binnentreed lijkt het alsof je beland bent in een kunst-expo. De combinatie van het vintage gebouw met de eigentijdse kunst en een goeie aanwezigheid van planten maakt de omgeving enorm karakteristiek en eigenwijs.


De botanique bezit verschillende zalen. Met de orangerie als hun grootste (650 man) en de Rotonde voor wat intiemere optredens (300 man). De rotonde is een apart ogende zaal in een kleine cirkelvormige koepel. Perfect voor wat intiemere optredens dus. De laatste keer dat ik er was hielden we een kleine bijeenkomst van mensen met Wolves In The Throne room t-shirts. Voor de techies onder ons: Het geluid en de light-rig zijn ook in orde. Je hoort alles glashelder en de shows zijn telkens nog een tikkeltje atmosferischer dankzij de goed uitgewerkte lichtshow.


En aangezien er niets achterwege is gelaten: ook de bar/resto is aangenaam en eigentijds, en je kan er speciaal bier en rode wijn krijgen dat instant naar je hoofd gaat. De botanique is zoveel meer dan gewoon een concertzaal, je kan er ook films en theatervoorstellingen bekijken. Beneden heb je nog een andere bar, bar Witloof, die dient voor nog kleinere optredens en voorstellingen. Elke keer kan je er nieuwe dingen ontdekken en is de Botanique de concertzaal bij uitstek voor art minded mensen. Dat kan je enkel en alleen al afleiden uit de enorme variatie aan genres dat ze aanbieden en de focus die ze leggen op de kleinere bands en singer songwriters. Geen twee uitstappen naar deze locatie zullen aanvoelen als dezelfde.


Buiten het rijgedrag van de hooligans binnen de ring van Brussel is de Botanique ook makkelijk te bereiken, aangezien ze hun eigen parking gebouw hebben. Naar oude traditie schuimen we telkens Brussel af als daguitstap in tweedehands boekenwinkels en obscure platenwinkels. Grappig is als je 's avonds naar de shows gaat en die gasten van de platenwinkels daar opnieuw aantreft. Brussel is zowat een micro-organisme op zich geworden op het vlak van creativiteit en muziek.Praktische info

  • locatie: Koningsstraat 236, 1210 Sint-Joost-ten-Node

  • capaciteit: zaal Orangerie 650, zaal Rotonde 300

  • agenda

  • nieuws

  • café & resto


Foto'sComments


bottom of page