top of page

RAWreport | Venues In RAW: Biebob

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...daar denken we dagelijks over na. Suggesties? Laat maar horen.


De Biebob zal altijd een speciale plaats in mijn hart hebben. Het is dan ook met veel plezier dat ik deze zaal aan jullie voorstel. De eerste keer dat ik er binnenstapte, lang lang geleden in 2011, was voor mij een onvergetelijke avond. Mijn tweede "grote" concert en de eerste keer dat ik Dragonforce live zag. Een zestienjarige ik stond vlak bij het podium en was enorm onder de indruk van het hele gebeuren. Biebob is, met een capaciteit van 400 personen, een kleinere zaal en dit heeft zo zijn voor en zijn nadelen. Het kan namelijk wel eens gebeuren dat het er enorm druk is, waardoor het zuurstof gehalte een beetje daalt en het vochtgehalte dan weer wat stijgt. Wanneer je bij een uitverkocht concert te laat komt, heb je ook meestal pech en weinig kans op een goed zicht. Langs de andere kant, als je een van je favoriete (minder grote) bands graag eens van dichtbij wil zien, is dit de ideale plek hiervoor. Het feit dat deze venue zo klein is, geeft het ook zijn charme. Het is ook altijd weer een beetje thuiskomen; wanneer die twee mannen aan de inkom je ticket controleren en die typische B op je hand stempelen, weet je dat dit het begin is van een mooie avond. De beste en leukste concerts die ik hier al beleefd heb zijn; Dragonforce (2x), Orden Ogan met Unleash The Archers en uiteraard Equilibrium.


Leuk weetje; Biebob werd in 1986 opgericht door Bob Schoenmaekers, een van de organisatoren van Graspop. Grote namen als Stone Sour, Lamb of God, Volbeat en Bullet for My Valentine hebben nog in deze zaal gespeeld toen ze minder bekend waren.Praktische info

  • locatie: Antwerpsesteenweg, grote baan dicht bij het centrum van Vosselaar

  • capaciteit: 400 personen

  • agenda

  • wie vooraf nog een hapje wil eten, kan terecht bij de frituur aan de overkant van de straat

16-02-2020: Nailed To Obscurity © Jan Guisset

16-02-2020: Equilibrium © Jan Guisset

24-05-2019: Wheel © Pieter Bouckhout
24-05-2019: Katatonia © Pieter BouckhoutComentarios


bottom of page