top of page

RAWreport | Toursupport: Tres Hombres Toursupport


Voor onze vierde reeks bundelen we diverse onderdelen uit de muzieksector. Hier kan in feite alles aan bod komen wat we niet reeds eerder in het daglicht hebben gesteld: platenmaatschappijen, bookers, management, toursupport, opnamestudio's, ... noem maar op. Zolang ze maar Belgisch of Nederlands van oorsprong zijn.

Suggesties of zelf interesse in een reportage? Contacteer ons!


Erwin Vantyghem, Sven Vande Neste, Philip Chebbour
Tres Hombres is een ketting waarvan geen schakels mogen ontbreken.

A quick guide to... "Philip: Ik werkte al een paar jaar voor het Zwitserse Black Pike als tourmanager, maar had al enkele keren laten vallen bij Erwin om zelf een touring-agency op te starten. Tijdens de eerste lockdown begin 2020 zijn we er eigenlijk pas serieus beginnen over doordenken. Erwin is al jaren geluidstechnieker en verhuurt al minstens even lang backline en PA. Tourmanager en backline hadden we al, maar we wisten allebei dat we nog iemand zouden nodig hebben om de effectieve boekingen te doen, iemand die beter overweg moest kunnen met een computer dan Erwin en mezelf (lacht).

Sven: Ik runde al jaren een klein bookingskantoortje, met vooral Belgische en Nederlandse bands en met focus op Benelux en Duitsland. Tijdens de eerste lockdown begon ik wat ‘likes’ op Facebook bijeen te scharrelen en dat ging duidelijk niet aan Philip’s oog voorbij. Ik kende Philip niet echt persoonlijk, al waren we elkaar wel regelmatig tegengekomen op concerten.

Philip: Ik zag ineens de mogelijkheden, ik wist van Sven dat hij min of meer dezelfde muzieksmaak moest hebben aangezien we elkaar op allerlei shows tegenkwamen, dus stuurde ik hem meteen een bericht. Enkele dagen later zaten we al met z’n drieën rond de tafel en de klik bleek er meteen op alle vlakken te zijn… Tres Hombres was een feit!

Philip: dé mijlpaal was uiteraard na zestien maand lockdown opnieuw op tour kunnen vertrekken. We waren hoogst waarschijnlijk de allereersten die een Amerikaanse band in Europa hebben kunnen laten touren, in juni 2021, eigenlijk nog volop in de COVID-periode.

Sven: Aangezien het onze allereerste tour was, bovendien volop in tijden van pandemie, een grote sprong in het duister, maar alles is 100% perfect gelopen. Het moment dat Philip terugkwam en wist te vertellen dat alles feilloos was verlopen, was voor mij toch ook een beetje een hoogtepunt.

Philip: Iedere band die we kunnen toevoegen aan ons roster is eigenlijk ook een hoogtepunt. Eén van de eerste bands die we tekenden was The Byson Family, de nieuwe band van Phil Campbell (ex-The Temperance Movement en één van mijn favoriete zangers), maar evengoed bands zoals The Cold Stares, The Damn Truth, Zach Person, etc. Het zijn allemaal bands met een groot potentieel.

Erwin: Laat me ook nog even duidelijk stellen dat Tres Hombres een ketting is waarvan geen schakels mogen ontbreken. We vullen elkaar perfect aan. Tres Hombres zou niet bestaan zonder Philip of Sven of mezelf."What's in a name?

"Philip: Dat was eigenlijk nogal snel gekozen: drie mannen die samen iets oprichten. Uiteraard ook de link naar ZZ Top wat misschien een beetje onze muzikale achtergrond verraadt."

Genrespecifiek of genrefluid?

"Sven: Als je ons roster bekijkt, zal je zien dat het eigenlijk best breed is, we gaan van singer-songwriters over americana naar soul en blues(rock) tot rock ‘n’ roll. De enige rode draad die je er kan in terugvinden is dat het allemaal bands zijn waar we zelf fan van zijn en waar we sterk in geloven.

Philip: We gaan ook niet voor de voor de hand liggende bands. Als je zelf niet achter de muziek van een bepaalde band staat, zal je dat ook minder gepassioneerd kunnen verkopen. Het zijn veelal bands die een eerste of tweede keer door Europa touren, dus rijk gaan we er zeker niet van worden, maar dat is ook niet de bedoeling. Het gaat ons in eerste instantie om de passie voor muziek en niet over de centen."Wat zijn de belangrijkste nieuwe concerten die eraan komen?

"Philip: Eigenlijk zijn ze voor ons allemaal evenwaardig. Zoals eerder gezegd staan we voor de volle 100% achter al de artiesten waar we mee samenwerken. Momenteel is het sowieso uitkijken naar de tours van Zach Person, The Cold Stares, Our Man in The Field, The Damn Truth, Moon City Masters en Jesse Redwing.Staat THTS ook in voor bepaalde organisaties/events of neem je deel aan bepaalde events?

"Sven: We hebben snode plannen om een festivalletje over te nemen en er een andere draai aan te geven, maar het is nog wat vroeg om daar wat over te zeggen. Dat zal sowieso ten vroegste 2023 zijn, maar alles op zijn tijd. Momenteel zijn er nog wel een pak COVID-katten te geselen. Eens we daar door zijn geraakt, zien we wel weer verder."


Toursupport tijdens de pandemie: een extra uitdaging? Business as usual? …?

"Philip: Business as usual min of meer, behalve wanneer je aan een grenspost komt. Daar kan op dit moment wel al eens wat tijd verloren gaan. In September trekt de tour van Zach Person ook naar de UK, dat kan ook nog spannend worden. De combinatie COVID & Brexit maken het er niet makkelijker op.

Sven: Het is sowieso al een ramp om bands geboekt te krijgen momenteel, door alle verplaatsingen en uitgestelde concerten zijn heel veel zalen tot half 2022 al volgeboekt. Komt daar bovenop dat in ieder land verschillende regels gelden. In Duitsland bv. zijn dan de regels per deelstaat ook nog eens verschillend. Zo kan je een show boeken in Nordrhein-Westfalen op weg naar Denemarken, maar is het verboden om concerten te organiseren in Schleswig-Holstein. Ik wil maar zeggen, om op dit moment een iet of wat deftige route in elkaar te knutselen is geen makkelijke opdracht.

Erwin: De meeuwen schijten nog altijd op mijn kop, dus ja, voor mij business as usual!"Nice to know ...

"Erwin: Dat we alle drie kierewiet zijn, maar dat zal geen verassing zijn veronderstel ik?

Philip: Hou zeker onze pagina in de gaten, want er komen binnenkort nog enkele verassingen aan!

Sven: Wat er na een fotoshoot op het terras verteld wordt, houden we beter voor onszelf! (nvdr: you betcha, Sven.)
Kommentare


bottom of page