top of page

RAWreport | Record Stores In RAW: Tony's Muziekhuis

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...record stores!

Op de Pas in Geel kan je al meer dan veertig jaar bij Tony’s Muziekhuis terecht voor al uw CD’s, LP’s en nu zelfs ook al een tijdje voor DVD’s en Blu-rays. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt de winkel al deze tijd al gerund door Tony en iedereen in Geel kent hem dan ook. Hij heeft zelfs een heuse fanclub op Facebook. Voordat Tony zelf in 1974 de winkel overnam, was zijn vader de eigenaar. In die tijd was het een winkel voor muziekinstrumenten en radio’s. De liefde voor muziek, zit hier dus duidelijk in de genen!


Tony Janssens

Iedereen kende Tony’s Muziekhuis en jarenlang was dit de enige plek in de buurt waar mensen terecht konden voor hun albums. Ik weet nog dat ik als kleine bengel altijd enorm blij was om naar deze winkel te gaan en er terug te vertrekken met zo’n fel geel zakje met die typische LP er op afgebeeld. Tot op een dag de Free Recordshop opdook in Geel centrum. De jeugd (inclusief mezelf op veertienjarige leeftijd) werd meer aangetrokken door het frisse design van deze nieuwe winkel en Tony verloor hierdoor enorm veel klanten. Ik kan me nog herinneren dat mensen begonnen te twijfelen of zijn winkel wel zou kunnen blijven bestaan met deze nieuwe concurrent. En toch was het de Free Recordshop zelf die in 2013 failliet ging en niet Tony.


En zelfs nu, ondanks gratis muziek op YouTube en Spotify en de mogelijkheden van online winkelen, blijft Tony bestaan. Al heeft hij nu ook wel zijn eigen webshop waardoor hij mee kan spelen op de online markt. Het laat toch maar weer zien wat de charmes van een echte muziekwinkel en het deskundige advies en de topservice van deze twee verkopers kunnen doen. Jawel, twee verkopers, want sinds enkele jaren krijgt Tony hulp van Chris. Deze muziekfanaten geven je steeds de info die je zoekt en zullen er altijd alles aan doen om je dat ene album te bezorgen dat je echt wil hebben. Ook doet deze winkel sinds 2012 elk jaar mee met Record Store Day, waardoor ze nog sneller de aandacht trekken van echte vinyl fanaten.


Door de coronatijden staan (onder andere) alle muziekwinkels, inclusief die van Tony, nog meer onder druk. Daarom wil ik dan ook graag vragen, ga eens langs bij een echte ‘platenboer’ voor jouw nieuwe CD’s, steun de lokale economie en steun deze enorm geliefde muziekwinkel.Practische info

  • Locatie: Tony's Muziekhuis Pas 36 2440 GeelComments


bottom of page