top of page

RAWreport | Record Stores In RAW: Sounds Venlo

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...record stores!


Sounds is de platenzaak van Venlo, gelegen in een mooi pand op de Parade.

Vanaf het Station is dit ongeveer 5 minuten lopen.

Al een aantal jaren kom ik regelmatig bij Sounds en is dit mijn favoriete platenzaak.

Iedere keer als ik in Venlo ben loop ik even binnen en kom ik weer met iets moois naar buiten. Ook deze keer, terwijl ik hier eigenlijk kwam om een mooie fotoserie te maken, liep ik naar buiten met een 4-cd box (incl. boek) van The Cure.In 1984 is Sounds opgericht door Geert Driessen en Leo Hagens. Sounds was bij de opening gevestigd in een klein pand aan de Koniginnensingel in Venlo. Sinds enkele jaren is Sounds gevestigd in het huidige pand waar het met 800 vierkante meter is uitgegroeid tot een van de grootste en uitgebreidste muziekwinkels in Nederland maar ook in de verre omgeving van België en Duitsland. Sounds heeft ongeveer 100.000 cd/dvd en 50.000 titels op vinyl op voorraad.Wat ik persoonlijk het leuke vind aan deze platenzaak is dat je hier echt uren kunt rondlopen en dan nog steeds nieuwe dingen ontdekt. Zo begin ik zelf altijd met het zoeken tussen de 'nieuw' binnengekomen tweedehandse cd's. Daarna loop ik door naar achter waar een stuk met punk-rock en metal cd's en Lp's is. En natuurlijk loop ik ook altijd even naar de bovenverdieping waar de hele verdieping vol staat met lp's en 2e hands lp's in verschillende genres. Sounds heeft vrijwel alles waar je naar opzoek bent op het gebied van lp's en cd's en als ze het niet hebben dan kunnen ze er meestal wel aan komen.

Het mooie aan Sounds is dat alle medewerkers ontzettend veel over muziek weten en hier ook mooie verhalen over te vertellen hebben. Op hun site en in de winkel wordt iedere maand een nieuwe artiest uitgelicht en staat er een top 5 van het Sounds-team op de website.

Wat natuurlijk ook ontzettend tof is, is dat er ook regelmatig kleine concerten in Sounds gegeven worden. En dat er met Record Store day de hele dag optredens gegeven worden. Hierbij hebben al verschillende toffe artiesten opgetreden zoals de Staat, Triggerfinger, Kensington en Chef Special.De winkel is zo ingericht dat er voor iedereen wel iets te vinden is. Of je nou van pop houdt of van rock of van metal. Of juist opzoek bent naar een dvd van je favoriete film of serie, een boek van je favoriete artiest of andere leuke merchandise het is allemaal wel te vinden hier.Praktische info

  • Locatie: Sounds record shop Parade 66 5911 CE Venlo

  • Telefoon: 077-3510625

  • Email: Info@sounds-venlo.nl


© Femke Valks

コメント


bottom of page