top of page

RAWreport | Record Stores In RAW: Rombaux

reeds 4 generaties uw partner van klassiek tot jazz

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...record stores!

Chris Vervaet

Rombaux is simpelweg een instituut voor vele muziekliefhebbers uit het Brugse, maar ook ver daarbuiten. Na de oprichting in 1918 in de Gieterijstraat verhuisde Rombaux in 1923 definitief naar de Mallebergplaats, waar het originele interieur tot op vandaag quasi ongewijzigd is gelaten en daarmee de levende getuige is geworden van de rijke historiek van dit familiebedrijf.


Chris Vervaet is als jarenlange medewerker een deel van het meubilair geworden en houdt zich vooral bezig met de aankoop en verkoop van het assortiment cd’s en mint vinyls. Je vindt er alle mogelijke muziekgenres, maar Rombaux richt zich doelbewust op een meer gespecialiseerd publiek van klassiek tot jazz.Alle oeuvres van de klassieke componisten passeren hier in diverse uitvoeringen (ensemble, solist, dirigent,…) de revue. Bovendien wordt dit verder aangevuld met een unieke collectie aan opera-, koor- en orgelmuziek. Ook wie op zoek is naar de partituren van bepaalde meesterstukken kan natuurlijk bij Rombaux terecht.


Jazzmaster Chris Vervaet geeft zelf cursussen en lezingen over jazz en is een geroutineerde tango-danser. In beide genres zal je gegarandeerd geen betere connaisseur vinden en laat hij met zekerheid geen vraag onbeantwoord. Wist je dat je er ook terecht kunt voor concerttickets voor bv. Jazz Middelheim en/of Gent Jazz?


Een andere, verregaande expertise van de familie Rombaux is de verkoop en verhuur van hardware. De pater familias buigt zich samen met zijn team van vaste stemmers en techniekers hoofdzakelijk over het piano-segment, terwijl de zoon zich vooral gespecialiseerd heeft in de bouw en verkoop van akoestische gitaren en andere snaarinstrumenten. Na een bezoek aan de diverse toonzalen met het nodige woordje uitleg was ik werkelijk gefascineerd door het gepassioneerde vakmanschap van dit huis.Tot slot werkt Rombaux ook hard aan een online-platform, dat zich vooral wil richten op gespecialiseerd advies aan de gepassioneerde muzikant en/of muziekliefhebber.


Kortom, Rombaux is en blijft een gevestigde waarde in de Ars Musica!
Praktische info

  • locatie: Mallebergplaats 13, Brugge

  • websiteComments


bottom of page