top of page

RAWreport | Record Stores In RAW: Muzikaalst

Het zijn harde tijden voor héél de music scene en alles/iedereen eraan verbonden. Bitter weinig kunnen we eraan doen. Blijven publiceren dus: over nieuwe songs/videos en albums, over de prachtige zalen waar we steeds (of toch meestal) welkom zijn en...record stores!


Chris Camu

De laatste jaren verdwenen verschillende cd-winkels en platenboeren. Denk maar aan de Free Record Shop, en vele andere. Nu is er echter een kentering gekomen, zowel voor cd’s als vinyl.

In Aalst had je vroeger - we spreken over de jaren 80/90 - zaken zoals Center en Soundtrack. In een meer recent verleden was er de Feedback, een zaak die terug opstart op een andere locatie. En is er vanzelfsprekend Muzikaalst. Begin vorig jaar maakte voormalig verpleger Chris Camu van zijn passie zijn beroep en opende hij zijn platenzaak in de Zwarte Zusterstraat. De focus ligt duidelijk op vinyl, gezien deze drager toch iets teweeg brengt bij Chris, iets dat je in niets kan vergelijken met een cd of streamingdiensten. Met vinyl beleef je nog muziek en bovendien kan het een leuk deel uitmaken van je interieur.De huidige crisis laat ontegensprekelijk zijn sporen na. De winkel was noodgedwongen gesloten maar de bestellingen zijn blijven lopen via Facebook en zelfs Instagram. Alles werd dan netjes aan huis geleverd. En met 'alles' bedoelt Chris: bestaat het, dan kan je het bestellen.


Voor de heropening was er eerst nog het huzarenstukje om alle platen - we spreken over zo'n 1.000 à 1.500 exemplaren - te ontsmetten. Er mogen drie klanten binnen op hetzelfde moment, handjes ontsmetten en dan kunnen ze in de platenbakken duiken. Chris heeft er goede hoop op dat hij zonder kleerscheuren de crisis overleeft, al zal dat niet makkelijk zijn. Maar vinyl is nu eenmaal sterker dan Corona. Het is maar dat jullie het weten.


Praktische info:

Locatie: Zwarte zusterstraat 17 9300 Aalst

Comments


bottom of page