top of page

RAWreport | Het favoriete instrument van: Veerle Pollet


Onze derde reeks RAWreports brengt ons bij enkele BE en NL muzikanten.

Doel is te polsen naar hun favoriete instrument, hun verhaal te vertellen gecombineerd met één of meerdere portretfoto's. Onze verlaggevers en fotografen brengen een aantal erg leuke en/of verrassende portretten.


"Als tiener trokken vooral pop –en filmmuziek mijn aandacht."

A quick guide to... Veerle Pollet begon met piano spelen toen ze vijf was. Haar moeder, die vroeger ook piano speelde, leerde haar thuis op die oude buffetpiano de eerste nootjes lezen en spelen.

Daarna volgde Veerle 'klassieke piano' (toen bestond enkel deze richting in de academies), maar is ze ook altijd bezig geweest met lichtere genres. "Als tiener trokken vooral pop –en filmmuziek mijn aandacht. Dat is ook de periode waarin ik mijn eerste groepjes begonnen ben. Ik schreef zelf tekst en muziek en speelde gitaar." Die groepjes evolueerden qua stijl van pop jazz (One Trick Po), naar singer songwriter, (Aubin) tot het laatste electropop project van een paar jaar terug (Call Me Lucy).

Als klassieke pianiste speelde Veerle, naast soloconcerten, onder meer samen met violiste Ann Cnop en zangers Tinneke Van Ingelgem en deed ze mee met een theaterproductie van NTGent aan de zijde van om Wim Opbrouck en Els Dottermans.

Als componiste had ze dan weer de eer om mee te mogen werken aan de hoorspelen van Kabouter Korsakov van Het Geluidshuis en daarnaast mocht ze de reclamecampagne ‘Max en de Tovergroentjes’ van Delhaize van muziek voorzien.


Wat is jouw favoriete instrument en hoe kwam je ermee in contact?

"Het begon allemaal met de oude buffetpiano die bij ons thuis stond. Die is nog van een groottante geweest en heeft nog gediend in de bekende Chapelle Musicale Reine Elisabeth." (nvdr. de laureaten van de Koningin Elisabeth wedstrijd zonderden zich daar een week voor de finale af om zich ongestoord voor te bereiden om de wedstrijd). "Dat instrumentje had dus wel best al wat noten op zijn teller staan. Eens ik aan mijn pianostudie begonnen was, leek pianospelen een evidentie. Uiteraard was het oefenen niet altijd zo vanzelfsprekend, maar ik wist wel al vrij snel dat ik zeker iets met muziek wou gaan doen."Ben je professioneel muzikant? "Ik leef van muziek in die zin dat ik ongeveer parttime pianoles geef aan de academies van Sint-Agatha-Berchem en Jette. De andere helft van mijn tijd ben ik bezig met mijn eigen projecten; componeren, spelen, repeteren."Is er nieuw werk van je project(en) in het vooruitzicht?

"Momenteel lossen we met mondjesmaat de eerste singles van mij instrumentaal piano project Paulette Verlée. De eerste beide nummers zijn alvast goed onthaald, maar vooral For December doet het goed op de online streaming platforms en werd ook opgepikt door Klara en Radio 1."

We kijken alvast uit naar de volgende single die gepland is voor begin maart. Nadien zou normaalgezien het volledige album gereleased worden.


Luister ook naar die eerste single, Morning Face.Fav instrument om te spelen "In de eerste plaats piano, maar ik kan me ook kostelijk amuseren op gitaar of een (gammel) drumstel."


Fav instrument om naar te luisteren

"Dat kan vanalles zijn. Het hangt voor mij voor een stuk af van de compositie, niet zozeer het arrangement. Ik kan dan evengoed heel stil worden van een barok werk van Pergolesi als een ingetogen popsong van pakweg Tom Waits."

Fav instrument dat je ooit zou willen spelen

"Een strijkinstrument! Met viool of cello kan je technisch dingen doen die je op een piano of gitaar niet kan, bv. een crescendo maken op 1 noot, vibrato, glissando.

Helaas heb ik die ene, tweedehands gekochte, altivool snel weer van de hand gedaan.

Veel te moeilijk en veel te weinig geduld (lacht)."Comments


bottom of page