top of page

RAWreport | Het favoriete instrument van: Jeroen Joosten


Onze derde reeks RAWreports bracht ons bij enkele Belgische en Nederlandse muzikanten.

Doel was te polsen naar hun favoriete instrument, hun verhaal te brengen gecombineerd met één of meerdere portretfoto's. Onze verlaggevers en fotografen kwamen terug met een aantal erg leuke en/of verrassende portretten.


Hoe ben je bij een gitaar komen?

Toen ik rond een jaar of 8 was gaf mijn oom zijn oude gitaar aan mijn vader, voor mij. Ik heb gitaristen en muziek altijd heel erg interessant gevonden, maar pas toen ik 15-16 was pakte ik die gitaar echt op en begon ik mezelf gitaar te leren spelen. Ik begon met het leren van bestaande liedjes.


Rond dezelfde tijd leerde ik Koen van Meijel kennen, waarvan ik al snel ontdekte dat hij drummer was. Samen gingen we nummers schrijven. In het begin waren die crappy en ontzettend cliché en basic, maar ze begonnen langzaam steeds beter te worden. Sinds 2011 hebben we in verschillende formaties en verschillende bands gespeeld, maar we zijn nooit echt opgehouden met samen muziek schrijven. Momenteel zijn we als duo bezig onder de naam hex., waarmee we hard aan het werk zijn om onze eerste EP te maken en uit te brengen.Is gitaar zowel je favoriete instrument om te spelen als te luisteren?

Er zit verschil in! Gitaar is absoluut mijn favoriete instrument om te spelen, maar als ik naar bands kijk valt mijn blik over het algemeen heel erg snel op de drummer. Ik ben natuurlijk ook gefascineerd door wat gitaristen spelen, maar ik vind het vooral heel erg tof om te zien hoe een goede drummer zijn armen en benen controleert en op een bijna atletische manier een ritme neerlegt. Voorbeelden van drummers die ik heel erg interessant vind zijn bijvoorbeeld Nic Pettersen (Northlane) en Ben Maida (Thornhill).Hoeveel gitaren heb je momenteel?

Op het moment staan er 5 gitaren in mijn rek waarvan ik er over het algemeen 2 gebruik. Eén daarvan is mijn Fender Modern Player Telecaster, die ik vooral gebruik voor hex. en algemene dingen die ik daarbuiten doe. Sinds ik deze gitaar kocht is dit de gitaar waar ik het allerliefst op speel, omdat ‘ie stiekem ontzettend veelzijdig is. Daarnaast heb ik een Ibanez RG-721 FM-BIF in mijn rek staan die ik gebruik voor de andere band waar ik in speel, No Permission. De andere gitaren zijn oud en gebruik ik niet heel erg vaak meer. Ik heb ook nog een Squier basgitaar, die ik vooral gebruik voor het inspelen van baslijnen als ik demo’s aan het schrijven/opnemen ben.Je speelt ook in enkele bands?

Ja! Ik speel samen met Koen van Meijel in een alternative rock-duo genaamd hex.. We zijn momenteel bezig met onze eerste echte EP, wat ontzettend tof is en we kunnen niet wachten om die af te maken en officiëel uit te brengen. Daarnaast ben ik sinds dit jaar de tweede gitarist van metalcore band No Permission. In februari van dit jaar kwam onze eerste EP “This Is Sincerity” uit, die je kan checken op Spotify en Apple Music.Waarom is muziek zo belangrijk voor jou?

Toen ik gitaar oppakte en met Koen muziek ging schrijven ontdekte ik een passie die ik daarvoor nog niet had. Koen nam me mee naar concerten, introduceerde me aan mensen die ik anders misschien nooit had leren kennen, en op die manier leerde ik meer en meer muziek kennen, en ontmoette ik mensen die ook geïnteresseerd waren in muziek en in bands speelden. Muziek introduceerde me aan een wereld die me met grotendeels open armen verwelkomde, en sindsdien heb ik niks anders willen doen. In 2018 ben ik begonnen aan de artiestenopleiding van Rock City Institute in Eindhoven, waar ik in de afgelopen twee jaar nog meer muzikanten heb leren kennen, heel erg veel geleerd heb over mijn instrument en vooral nog meer liefde heb ontwikkeld voor muziek.hex.


No Permission Facebook


bottom of page