top of page

RAWreport | Het favoriete instrument van: Emmelie Arents


Onze derde reeks RAWreports bracht ons bij enkele Belgische en Nederlandse muzikanten.

Doel was te polsen naar hun favoriete instrument, hun verhaal te brengen gecombineerd met één of meerdere portretfoto's. Onze verlaggevers en fotografen kwamen terug met een aantal erg leuke en/of verrassende portretten.


"Muziek is een bijberoep dat gerust mag uitgroeien tot meer!"

A quick guide to...

Iedereen in haar naaste (en verre) omgeving kent Emmelie als het muzikale meisje met het boek in haar hand. Als klein meisje volgde ze muziekschool en nadien is ze muziek gaan studeren aan het Kunsthumaniora Brussel, met zang als hoofdinstrument. Haar uiterst rijke fantasie helpt haar als medesongwriter bij Solitude Within, de band waar ze sinds 2014 (nog onder een andere naam) samen met Quincy en J.P. actief is. Ze staat er ook in voor de zang en keyboards. De combinatie van haar twee muzikale passies zorgt ervoor dat ze zich zekerder voelt op het podium.

Haar grootste liefde? Naast schrijven, lezen en haar kat Toulouse is dat chocolade....ehm, sorry, haar piano natuurlijk.Wat is jouw favoriete instrument?

"Mijn grote droom was steeds om te zingen én een instrument te spelen. Ik koos al vroeg voor piano omdat dit de perfecte combinatie was voor mij. Het heeft ook altijd goed gevoeld. Oefenen gebeurde dan ook vol toewijding en ik liet het nooit meer los."Ben je professioneel muzikant of heb je (nog) een (vaste) job?

"Kon dat maar waar zijn. Ik werk halftijds in Brussel als secretaresse in een advocatenkantoor en ben daarnaast mijn eigen massagepraktijk opgestart. Muziek is dus een bijberoep dat gerust mag uitgroeien tot meer!"


Is er nieuw werk in het vooruitzicht van Solitude Within, jezelf? "Wij werken momenteel vol overgave aan ons nieuwe album. Ik kijk enorm uit naar het moment dat we hem kunnen releasen. Onze single Astray werd alvast uitgebracht als voorproefje." Ik merk terzijde op dat ik enkele songs van hun debuut wel best sterk vind, maar ook wel redelijk braaf, t.t.z. perfect voor een Disney sprookje. Ook dat ik hier en daar toch wel een ruwer kantje van haar mooie, heldere en goed geschoolde stem ontdek. (even terzijde: jawel, ik heb dat album tweemaal bijna integraal beluisterd!) "Met het nieuwe album willen we toch wel steviger uitpakken, eerder zoals we vinden dat we live klinken. En wat dat ruwere kantje betreft heb je goed geluisterd: ik ben mijn stem en mogelijkheden nog dagelijks aan het ontwikkelen en begin steeds meer facetten ervan te ontdekken. Luister zeker naar onze nieuwe songs, je zal het verschil wel horen."


"Ik wil ook nog meegeven dat ik toch wel best fier ben op mijn schrijversdebuut - Het Hart van de Adelaar - dat op 20 augustus is verschenen bij Hamley Books. Toen ik enkele dagen geleden het eerste exemplaar fysiek kon vastpakken en voelen, was ik tot tranen toe ontroerd."


Fav instrument om te spelen "Piano!" Fav instrument om naar te luisteren "Ehm...piano." Fav instrument dat je ooit zou willen spelen "Drums, helaas zal het er niet van komen, meer hobby's kunnen er écht niet meer bij."live foto's: Pieter BouckhoutInfo Emmelie Arents, Young Adult Auteur Solitude Within#rawreports #muzikantenintrumenten #favorieteinstrumenten #johnvandemergel #emmeliearents #keyboards #piano #vocals #solitudewithin #hethartvandeadelaar

bottom of page