top of page

RAWreport | Het favoriete instrument van: Davy Rodiers


Onze derde reeks RAWreports bracht ons bij enkele Belgische en Nederlandse muzikanten.

Doel was te polsen naar hun favoriete instrument, hun verhaal te brengen gecombineerd met één of meerdere portretfoto's. Onze verlaggevers en fotografen kwamen terug met een aantal erg leuke en/of verrassende portretten.


A quick guide to... Davy Rodiers begon op zestienjarige leeftijd met gitaar en voegde daar dan later basgitaar, keyboards, drums en banjo aan toe. Zijn passie ging echter steeds meer richting het componeren en producen uit, tot hij hele orchestraties begon op te zetten. Dit zowel voor zijn eigen projecten als in opdracht. "Bloodwraith en Halls Of Stained Glass zijn eenmansprojecten, wat inhoudt dat ik volledig zelf in sta voor het schrijfproces, het producen, de clips, alle artwork, etc. Voor andere projecten voorzie ik de orchestratie/intro's. Bands als Rituals Of The Dead Hand, Slaughter The Giant, Cause And Effect, ... gaven me ondertussen op dat vlak reeds carte blanche." Maar hoe komt iemand die met zo'n projecten bezig is dan in hemelsnaam bij instrumenten als monochord en monolina? We hadden niet eens een flauw idee waarover Davy het had toen hij ons contacteerde n.a.v. deze reeks.Wat is jouw favoriete instrument? "Ik heb de instrumenten (monochord en monolina) een half jaar geleden ontdekt in een

winkel in Erpe-Mere, genaamd Merlyn. Een kameraad van een vriendin van mij is de eigenaar. Toen iemand in de winkel het instrument bespeelde werd mijn aandacht onmiddellijk richting de klank getrokken. Na wat filmpjes te hebben bekeken hoe het bespeeld 'moet' worden heb ik er zelf een draai aangegeven: het was me te rustig.

De monolina kan ook op een lichaam gelegd worden voor een klank'healing' en ik moet zeggen dat het een verrassend effect op mensen heeft."


Mensen die eens een monolina sessie willen meemaken, al dan niet gevolgd door een shiatsu sessie, of een orchestratie/intro/outro nodig hebben, mogen steeds via email contact opnemen met Davy.


Ben je professioneel muzikant of heb je (nog) een (vaste) job?

"Spijtig genoeg heb ik net zoals de meeste muzikanten een doodnormale job."


Is er nieuw werk van je in het vooruitzicht?

"Er komt toch het één en ander aan hoor. Voor Bloodwraith verschijnt er zo nu en dan een nummer van de derde 'full length' op de bandcamp site, al dan niet vergezeld van een clip. Het eerste nummer kan je hier beluisteren. Voor Halls Of Stained Glass hetzelfde verhaal: het laatste nummer heb ik recent ook via bandcamp online geplaatst."


Aangezien het eenmansprojecten zijn en een dag maar 24u heeft, gebeurt het opnemen, mixen en masteren wanneer Davy er de tijd voor heeft. Geen rushjobs dus. Van beide projecten kan je trouwens nog dit jaar meerdere nummers verwachten. Gewoon even de bandcamp pagina's in de gaten houden. "Voor Halls Of Stained Glass, een project waar redelijk wat genres aan te pas komen, heb ik bovendien een nieuwe onderverdeling van de bestaande nummers in albums voorzien. Dit als volgt:

  1. Het Orchestrale/filmische (sommige oudere nr's worden nog geremixed)

  2. 'Meditatie' voor de duistere zieltjes (nummers als Shaman, Tundra I, FRagments For The Lost, ... )

  3. De Industrial Halls worden op dit moment 'gebouwd' (dit album wordt heel wss de volgende release)

  4. ....dat is ook voor mij nog een vraagteken."


Favoriet instrument om te spelen

"Sinds ik meer aan het producen ben, heeft elk instrument (mixtafel, mic's en alles meegeteld) zijn charmes gekregen."


Favoriet instrument om naar te luisteren

"Dat hangt van mijn stemming af."


Favoriet instrument dat je ooit zou willen spelen

"Drums en piano zou ik beter willen leren bespelen, toch wanneer ik er de tijd voor kan vrijmaken. Een instrument waar ik niks van bak ben ik nog niet tegengekomen, ik ben te koppig om af te geven.!"


Info Bloodwraith Halls Of Stained Glass

Comments


bottom of page