top of page

RAWreport | Het favoriete instrument van: Cynthia Gabriels


Onze derde - en blijvende - reeks RAWreports brengt ons bij enkele BE en NL muzikanten.

Doel is te polsen naar hun favoriete instrument, hun verhaal te vertellen gecombineerd met één of meerdere portretfoto's. Onze verlaggevers en fotografen brengen een aantal erg leuke en/of verrassende portretten.


"Ik overwon de onzekerheid om zelf iets te creëren."

A quick guide to... "Al van toen ik heel jong was droomde ik van een muzikale carrière. Ik was vroeger heel erg verlegen als het op zingen aankwam. Ik durfde niet voor mensen zingen en er al zeker niet voor uitkomen dat dit mijn grootste passie en droom was. Dit veranderde allemaal na mijn hogere studies, toen bleek dat de muziek mij nog niet had losgelaten. Ik overwon de onzekerheid om zelf iets te creëren en stukje bij beetje kwamen de puzzelstukjes bij elkaar.

Instrumenten speel ik niet, maar ik hoor alles in mijn hoofd en probeer dit te vertalen naar de muzikanten waarmee ik schrijf. Mijn eerste project was een zoektocht naar wie ik echt wilde zijn als artiest en naar de sound die daarbij hoort. Nu voel ik me klaar om met mijn project CYNN’ naar buiten te komen en mijn muzikaal verhaal te delen."


Wat is jouw favoriete instrument en hoe kwam je ermee in contact?

"Mijn stem, dat is mijn instrument. Ik had al heel snel door dat ik het leuk vond om met mijn stem iets te creëren vanuit mijn gevoel. In de lagere school zongen we vaak, maar er waren klasgenoten die altijd sneller hun hand opstaken als ze vroegen om bijvoorbeeld op een schoolgebeuren te zingen. Ik wilde wel, maar durfde meestal niet. Hoe ouder ik werd hoe meer ik mezelf kon ontplooien. De noten begonnen een parallel leven te vormen, een soort van droomwereld waarin je alles kon doen en proberen. Toen besefte ik elke keer wat zingen met me deed. Er zijn een aantal zaken in mijn leven gebeurd waardoor ik meer en meer de nood kreeg om mij muzikaal te uiten."Ben je professioneel muzikant? "Nee, fulltime ben ik er nog niet mee bezig, al voelt het zo wel. Ik zit elke dag met mijn hoofd in de wolken, daar waar de ideeën door mijn hoofd ruisen. Momenteel zijn we met CYNN’ nog in de opstartfase. We hebben net drie nummers opgenomen in de studio en ik sta te popelen om ze uit te brengen zodat we ze live kunnen spelen. Want dat is toch nog steeds het liefste wat ik doe: performen, zingen en jezelf verliezen in nummers die voor mij heel persoonlijk zijn."Is er nieuw werk van je project(en) in het vooruitzicht?

"Ik was je hiermee al voor blijkbaar (lacht). Ja, normaal gezien brengen we na de zomer onze eerste single uit. Welke van de drie reeds opgenomen nummers dat wordt, heb ik nog niet beslist. Dus veel zal afhangen van wat er nog bij de mixing en mastering gaat gebeuren. Hou CYNN' maar in de gaten."Fav instrument om te spelen "Een jaar geleden ben ik met pianolessen begonnen, 'the typewriter style' zoals John Lennon het noemde."


Fav instrument om naar te luisteren

"Ook wel piano denk ik. Die warme klanken ontroeren me elke keer."

Fav instrument dat je ooit zou willen spelen

"Eigenlijk zou ik graag gitaar leren spelen. Dat staat op mijn to do lijstje, maar je moet al wat basis hebben vooraleer je écht iets kan spelen. Met piano gaat dat sneller en heb ik dus minder geduld nodig. Een piano is wel iets moeilijker in de auto te steken als je een liveshow gaat spelen (glimlacht). Een volgende stap is dus gitaar leren en ook hier mijn 'geluid' in vinden."Info CYNN'

コメント


bottom of page