top of page

RAWreport | Het favoriete instrument van: Bart Bolier

Onze derde reeks RAWreports bracht ons bij enkele Belgische en Nederlandse muzikanten.

Doel was te polsen naar hun favoriete instrument, hun verhaal te brengen gecombineerd met één of meerdere portretfoto's. Onze verslaggevers en fotografen kwamen terug met een aantal erg leuke en/of verrassende portretten.A quick guide to... Blue Vultures is een jonge indie-rockband uit de omgeving van Breda. In 2018 is de band opgericht door 4 vrienden, Ze speelde eerder al als een afstudeerproject voor een muziekexamen. Ze spelen een toffe mix wat past in het rijtje van onder andere Bliffy Clyro en Nothing but Thieves.


Wij spraken met gitarist Bart Bolier over zijn favoriete instrument. Gitaar is niet zijn eerste instrument. Hiervoor heeft hij jarenlang piano gespeeld. ‘Uiteindelijk ben ik via mijn jongere broer de gitaarwereld in gerold. Hij speelde het al een beetje en ik wilde zo nu en dan wel eens zijn gitaar inpikken om een beetje te jammen. Eerste doel was om een paar akkoorden te kunnen spelen bij een kampvuurtje en dan zou ik wel tevreden zijn, maar dat was ik niet.’


Het werd voor Bart een verslaving en hij is hier nog niet vanaf. Via internet heeft hij een een elektrische gitaar gekocht, en heeft hij lessen genomen om nog beter te worden. ‘Van de leraar kreeg ik toen te horen dat ik praktisch overnieuw mocht beginnen. Klein detail wat ik nog niet heb benoemd: ik heb een handafwijking aan mijn linkerhand. Vandaar dat ik de gitaar linkshandig bespeel. Echter hiervoor speelde ik een rechtshandige gitaar op z’n kop, Jimi Hendrix style. Zomaar even de snaartjes omdraaien was in eerste instantie toch lastiger dan gehoopt, maar gelukkig is het na vele jaren oefenen toch goed gekomen!’Wat is jouw favoriete instrument? Om te spelen is gitaar het favoriete instrument van Bart. ‘Ik ben groot fan van improviseren en soleren en dit kan ik ook een hele middag blijven doen. Ik ben nooit echt van de muziektheorie geweest, maar ik vind het vooral heerlijk om een lekkere vibe te creëren.’ Afhankelijk van zijn gemoedstoestand speelt hij alles, van rustige blues tot stevige rock.

Het kiezen van een favoriet om naar te luisteren vind hij een lastige vraag. ‘Voor mij is er niet een uitgesproken favoriet instrument. Het hangt voor mij enorm af van de situatie: In de club: keihard gaan op een lekkere Techhouse plaat met complexe synthesizers, heerlijk! Maar ik kan ook enorm genieten van rustige piano muziek als ik me op iets moet concentreren.


Ben je professioneel muzikant of heb je (nog) een (vaste) job? ‘Was het maar zo’n feest’, grapt Bart. Er moet helaas ook nog gestudeerd worden. Bart studeert en zit op kamers in Nijmegen Hij zit in zijn 3e jaar Biomedische Wetenschappen en is ben ook erg actief bij zijn studentenvereniging: N.S.V. Ovum Novum.

In het weekend is hij vaak weer in Brabant te vinden, want de repetities vinden nog altijd plaats in hun thuisbasis Breda. Muziek, van instrument tot repetities, is een duur grapje, daarom werkt Bart hiernaast nog als verzorgende in de ouderenzorg voor Aethon om de kosten nog een klein beetje te kunnen drukken.


Is er nieuw werk in het vooruitzicht van Blue Vultures? 21 augustus hebben we onze eerste studiosingle Venus Child uitgebracht! Begin juli zijn we hiervoor de studio ingedoken en hebben we na een weekend dit nummer weten te maken. Het was echt een fantastisch weekend: we hebben ontzettend veel gelachen samen en van onze vingers was werkelijk niks meer over. Maar boy, wat zijn wij trots op het eindresultaat. Dit hadden wij twee jaar geleden toen wij begonnen met onze band niet verwacht! Het nummer is te luisteren op alle grote muziekplatformen zoals Spotify en Apple Music.

Zaterdag 12 December spelen ze in de Mezz in Breda als voorprogramma van de Bredase band Johny Jester.

In november komt er ook een live EP aan, welke ze hebben opgenomen in een lege Mezz in Breda tijdens de sluiting van het poppodium tijdens Corona. Op deze EP komen naast een live versie van de single Venus Child ook een aantal nieuwe nummers voorbij.


info:
Comments


bottom of page