top of page

RAWreport | Het favoriete instrument van: Amber Nefkens


Onze derde reeks RAWreports bracht ons bij enkele Belgische en Nederlandse muzikanten.

Doel was te polsen naar hun favoriete instrument, hun verhaal te brengen gecombineerd met één of meerdere portretfoto's. Onze verlaggevers en fotografen kwamen terug met een aantal erg leuke en/of verrassende portretten.


In haar dreampopband INU INU is Amber Nefkens bassiste en zangeres, maar stiekem heeft ze ook een grote liefde voor haar keytar. Met deze band blijft de keytar meestal thuis bij optredens, want in de muziek zitten al hints naar de 80s en ze willen niet dat dat een gimmick wordt wanneer de keytar op het podium verschijnt. “We hebben een aantal toffe nieuwe nummers met de band waarin ik bass synth speel. Die gaat met optredens uiteraard om mijn nek als een keytar. Een soort keytar 2.0.”De keytar is voor Amber een makkelijke manier om zichzelf te begeleiden als ze alleen een liedje wil spelen voor een video bijvoorbeeld. Ze heeft ook een liedje waarbij ze zichzelf met bas begeleidt, maar voor veel nummers is de bas niet geschikt als enige instrument. “Gelukkig speelt mijn vriend gitaar, maar eigenlijk is het tijd dat ik zelf beter gitaar leer spelen.”Amber zit vol verhalen over deze keytar, ze hebben samen al van alles meegemaakt. “Deze keytar is inmiddels 10 jaar oud. Ik heb er zelfs auditie mee gedaan voor K3 zoekt K3”. Ze haalde de eerste voorronde, helaas mocht de keytar toen niet mee. Bij haar eerdere bands ging de keytar regelmatig mee het podium op: “Ik was toen alleen zangeres en vond het fijn om ook met een instrument op het podium te staan. Het voelt goed om een basisbegeleiding te geven als de gitarist of bassist een hele vette solo speelt.”


Naast de band INU INU werkt Ambert parttime als ambtenaar, of ‘Ambernaar’ zoals ze het zelf noemt. Ook is ze actief als theater/filmmaker/muzikant/blogger rondom de voorstelling ‘Het land van toen’ over haar Indische roots. De komende tijd brengt Amber hier nummers van uit en daarnaast wil ze haar eerste single releasen “vanuit een project dat ik al drie jaar heb met mezelf.”Ook met INU INU zitten ze niet stil. In september komt een livesessie online van 5 nummers. Daarna duiken ze de studio in om een nieuwe EP op te nemen: “Deze willen we begin 2021 releasen. Of misschien wel eerder, want met corona weten we niet hoe alles loopt.”Info


Foto's en interview: Lisanne Lentink


Comentários


bottom of page