top of page

RAWklap | Bart Smet, Lector

Op 23 maart werd hun EP "Y" op ons los gelaten. Aangezien ik toch wel onder de indruk was van deze plaat leek het mij tof meer te weten over de band achter deze plaat. In een gezellig café in Gent ging ik een pintje drinken met zanger Bart Smet en vuurde ik enkele vragen op hem af.


Hoe komen jullie nummers tot stand?

Meestal zit ik wel al met een thema, bijpassende riff en zanglijn in mijn hoofd.

Mijn thema's gaan meestal over mijn eigen ervaringen, en met deze ervaringen en riffs gaan we samen te werk als trio om tot een bepaalde sound en song te komen.


Hoe ziet 2023 eruit voor jullie?

Ondertussen is onze eerste EP uit, en hebben we ons release concert in Oudenaarde achter de rug.

We waren zeer blij met de warme reacties op onze plaat en show, dus liggen er nu toch al een 12 tot 13 concerten vast. We spelen onder andere ook als voorprogramma van Ramkot in Nederland, waar we zeer hard naar uitkijken.

We zijn ook van plan om nieuwe nummers te schrijven, merchandise te verkopen en we hopen dat dit een jaar mag worden waar we verder in kunnen openbloeien.Naar welke bands kijken jullie op ? Of door wie wist je dat je ook muzikant wou worden?

We kijken naar veel bands op, maar qua sound zijn onze grootste invloeden misschien toch wel Royal Blood, Audioslave, Queens Of The Stone Age en Rage Against The Machine.


Is er een muzikant of band waar je graag een nummer mee zou opnemen?

Goh er zijn zoveel goeie Belgische bands... maar als ik echt een keuze moet maken dan ga ik toch voor The Guru Guru en Alex Callier.

En als we dan echt mogen dromen dan staan Dave Grohl en Josh Homme helemaal bovenaan op mijn lijstje!


Is sociale media belangrijk voor jullie als band?

Ja toch wel, want je hebt ze nodig om verder te kunnen groeien .

Hoe meer mensen je oppikken of volgen, hoe meer de kans erin zit dat je in contact kan komen met verschillende of de juiste mensen. Waardoor je meer concerten kan opstrijken, je muziek kan promoten en noem maar op. Dus ja sociale media is voor ons als band echt van groot belang.Wat zouden jullie graag bereiken?

Dat we een standvastige band kunnen worden, die veel concerten kan geven en die toch op enkele kleine festivals zou kunnen pronken. Met dit zouden we al heel gelukkige kerels zijn!Photo Lector : Taike De Wilde

Comments


bottom of page