top of page

Ons Team | Wim Wilms, fotograaf


De liefde voor muziek is gestart dank zij Guns N' Roses. Uiteraard kende ik Paradise City en Patience al, maar het is pas echt begonnen dankzij Use Your Illusion I en II. Dat waren in de tijd 2 cassettes die ik letterli jk kapot heb gespeeld. Het was duidelijk dat ik in de hard rock/metal me verder zou gaan verdiepen. Maar mijn echt geliefkoosd genre heb ik pas vele jaren laten ontdekt: doom metal en al het geen daar rond hangt. Hoe duisterder, hoe donkerder, hoe logger het klinkt, hoe liever ik het heb.

De passie voor fotografie is pas een paar jaar geleden begonnen. Ik ga graag op reis en dan wil je ook al eens een mooie foto maken. Daarom dat ik me op een gegeven moment een spiegelreflex camera heb aangeschaft.

Na een paar jaar begon ik mijzelf dan de vraag te stellen: Ik ga sowieso 1-2 keer per maand naar een optreden en ik fotografeer graag, waarom zou ik dat eens niet proberen te combineren? In het begin mislukte dit grandioos. Ik had geen lichtgevoelig materiaal, dus ik kon het vergeten. Na een tijdje heb ik mij dan beter materiaal aangeschaft en ging ik nog eens proberen om een optreden te fotograferen. Dat lukte vrij goed en ik amuseerde mij er bij. De echte bevestiging kwam toen Bathsheba 1 van mij foto's gebruikte als facebook reclame.

Uiteindelijk ben ik bij Brothers In RAW beland die mij de kans geven om mijn favoriete doom bands te fotograferen!


mijn eerste concert als fotograaf:

Eerste poging: Acid King, Black Cobra, 14 januari 2015, Magasin 4 (Brussel)

Eerste echte concert: Monarch!, Birushanah, 30 december 2015, Magasin 4 (Brussel)


mijn favoriete concert als fotograaf:

helemaal bovenaan mijn bucketlist: Als death/doom liefhebber ga ik voor 2 bands kiezen ipv voor 1: My Dying Bride en Paradise Lost

specialiteit: De meest obscure, rare muziek te ontdekken en die dan ook nog weten te appreciëren.


Te vinden op:


bottom of page