top of page

Ons Team | Pieter Bouckhout, Oprichter


Mijn naam is Pieter Bouckhout, oprichter van deze site, fotograaf, redacteur en "Chief Executive Brother", wat neerkomt op het feit dat ik de eer heb dit team te leiden en aan te sturen.


Mijn liefde voor muziek is me met de paplepel in gegeven, de autoreizen met het gezin waar mijn ouders me de eerste deftige smaak voor muziek meegaven.

In het lager en middelbaar is die muziek alsmaar belangrijker geworden voor me. Het feit dat ik piano volgde aan het Conservatorium en ondertussen op mezelf gitaar leerde spelen zal daar ook wel voor iets tussen gezeten hebben.Rock was altijd al en leidraad voor me, maar in het middelbaar kwam daar de ontdekking van het hardere genre. Wat begon met Metallica en Rammstein ging al snel verder richting Nightwish en de melodische kant van de metal. Zolang er niet teveel screams in zitten, kan metal en rock mij nog steeds het meeste boeien.


De liefde voor fotografie begon ook al in mijn kindertijd. Ik herinner me nog goed dat mijn opa me in de zomer leerde fotograferen met één van de eerste digitale camera's. De foto's nadien bewerken in photoshop en presenteren in powerpoint hoorde daar ook bij. Die liefde is wel pas exponentieel beginnen groeien toen ik 2012 mijn eerste DSLR kocht. Een wereld ging voor me open. Heel veel experimenteren met allerlei stijlen, onderwerpen en instellingen. Dit was een hobby waar ik nog meer plezier aan beleefde dan aan mijn muziek. In 2014 heb ik dan via een vriend (Joris Vanbillemont) kennis gemaakt met concertfotografie en dan ook mijn twee eerste festivals als concertfotograaf mogen fotograferen. Nostalgie Beach in Bredene en Masters@Rock in Torhout deden me alleen maar smaken naar meer. Al snel werd duidelijk dat dit hetgeen was, wat ik het liefste deed. Mijn twee grote passies combineren, beter dan dat kan gewoonweg niet.


Als beginnend concertfotograaf kon ik me niet meteen identificeren met één van de bestaande websites of magazines, vandaar dat dan ook niet veel later het idee kwam om zelf maar een online magazine/website op te richten. Zo richtte ik samen met diezelfde vriend Brothers in RAW op. Nooit gedacht dat dit zo'n succes zou worden, maar nu vooral ongelofelijk trots op mijn team!


mijn eerste concert als fotograaf:

Nostalgie Beach Festival Bredene 2014 met o.a. Kim Wilde, Rick Astley en Golden Earring.


mijn favoriete concert als fotograaf:

Hier zou ik zeer gemakkelijk kunnen gaan voor de grootste naam die ik mocht fotograferen (Bryan Adams), maar doe mij dan toch maar Plectrumfestival. Sinds 2017 heb ik daar als huisfotograaf All Area toegang en mag ik mij twee dagen volledig uitleven om alle concerten frontstage, backstage en on stage in beeld te brengen. Altijd een weekend om naar uit te kijken!


helemaal bovenaan mijn bucketlist:

Dan moet ik hier voor enkele bands gaan waar ik al van kinds af aan fan van ben, Metallica en Rammstein. Verder mogen ze mij zeker altijd bellen voor een postje als huisfotograaf op een lokaal of internationaal festival.


specialiteit(en): Binnen fotografie focus ik mij op reisfotografie, landschap en natuur en vooral concerten.


"Photography isn't about capturing moments, it's about making memories"Te vinden op: facebook

Comments


bottom of page