top of page

Ons Team | Marielle Groot Obbinck, fotograaf


Mijn naam is Mariëlle Groot Obbink, 37 jaartjes jong (in lichaam – geestelijk nooit voorbij de 18 gekomen) geboren en getogen Achterhoeker maar 14 jaar geleden naar Den Haag verhuist. Voor de baan die rekeningen betaalt, werk ik als SHEQ coördinator in de AGF verpakkingen.

Ik ben opgegroeid met muziek uit de 70s en 80s maar mijn eigen smaak neigt meer naar de stevigere kant van de muziek, met favoriete bands als Beartooth, Eluveitie, Sabaton en Heilung.

Vroeger was het een droom om licht- en geluidstechniek te gaan studeren en in de muziekindustrie te werken. Helaas, vanwege een gebrek aan muzikaal zijn, zat die opleiding er niet in en besloot ik een hele andere richting uit te gaan. Verassend genoeg vind ik mezelf 20 jaar later weer terug in de muziekwereld.

Begin 2016 besloot ik een fatsoenlijke camera te kopen om foto’s te maken op fantasie festivals: de modellen, de mensen en de muziek. Echter kwam ik er snel achter dat ik het liefst voor een podium stond om de passie van en voor muziek vast te leggen.

In oktober 2016 werd ik gevraagd als vaste fotograaf voor CeltCast en een paar maandjes later als vaste tourfotograaf voor de folkrock band The Royal Spuds. Door mijn werk voor CeltCast en de Spuds heb ik me vrij kunnen ontwikkelen en kunnen specialiseren in het vastleggen van folk/fantasy festivals en alle soorten van de folkmuziek, met name ook de folkrock en folkmetal.

Tegenwoordig ben ik freelance fotograaf en schiet ik voor meerdere publicaties, podia’s en bands. Mijn doel was altijd om kleine bands en evenementen aan goed beeldmateriaal te helpen. Dit doe ik het liefst door samen met de lichttechniekers zowel show-technisch als fototechnisch iets moois neer zetten.

Ook hou ik heel erg van het meedraaien als de crew. Gewoon lekker helpen met opbouwen, merch, show neerzetten, plaatjes schieten en daarna weer afbouwen.


mijn eerste concert als fotograaf:

Eigenlijk een festival – Keltfest 2016. (Mutefish – Rapalje – Plunder)

mijn favoriete concert als fotograaf:

Festival Mediaval in Selb Duitsland, 2019. De line up met Eluveitie, Leaves’ Eyes en Heilung was een droom om te fotograferen.

helemaal boven aan mijn bucket list:

Graspop Metal Meeting!

specialiteit(en):

Folk (muziek en events) fotografie, Fantasy fotografie, Social Media Marketing (content creating), show advies voor bands.
Te vinden op: www facebookComments


bottom of page