top of page

Ons Team | Lorena Aal, fotograaf


Mijn naam is Lorena Aal, ik ben 23 jaar en ik woon in Overijssel.

Fotograferen heb ik altijd al interessant gevonden. Eerst met wegwerpcamera's en later met de camera van mijn ouders. 

Dit wilde ik ook helemaal zelf kunnen, dus spaarde ik voor mijn eigen digitale camera. Na jaren trouwe dienst was het tijd voor een DSLR camera. Kort daarna, in 2014, bezocht ik mijn eerste (metal) concert. Van bewerken had ik nog nooit gehoord en de automatische stand was mijn grootste vriend. Vanaf 2015 begon ik steeds meer concerten en festivals te bezoeken en nam ik mijn camera, waar dat kon, altijd mee. Ik kreeg steeds meer positieve reacties op mijn foto's en daarom begon ik ze al snel te delen op social media. Omdat ik niet zeker wist of mijn werk wel goed genoeg was vond ik dat eerst wel spannend. Maar toen bands uiteindelijk mijn foto's begonnen te delen, gaf dat meer zelfvertrouwen om door te gaan met dat wat ik het liefste doe


In 2018 was het mij toch eindelijk gelukt om zelf mijn eerste fotopas te regelen voor een grote show in de 013 in Tilburg. Doodeng vond ik het om voor het eerst in de pit te staan tussen al die professionele fotografen! Maar ik ben nog steeds erg blij dat ik het gedaan heb. In de afgelopen 2 jaar heb ik nog een aantal keer wat fotopassen kunnen regelen en zo heb ik mijn portfolio mooi aan kunnen vullen


Vaak kreeg ik te horen dat ik eens een platform moest gaan zoeken zodat mijn foto's ook daadwerkelijk gepubliceerd zouden worden. Zo werd ik afgelopen jaar getipt of Brothers In RAW niet iets voor mij was, en dat is het zeker! Ik heb nu een aantal shows mogen schieten voor BiR en ik ben heel erg blij dat ik mij bij dit fijne team heb mogen voegen!


Mijn eerste concert als fotograaf:

Epica - 1000th Anniversary Show - 14-04-2018 - 013 Tilburg


Mijn favoriete concert als fotograaf:

Amon Amarth + Arch Enemy - 15-12-2019 - AFAS Live Amsterdam


Helemaal bovenaan mijn bucketlist:

Ik zou het verschrikkelijk eng vinden om het podium op te moeten, maar een band foto met publiek lijkt mij erg gaaf om te maken. Welke band maakt niet uit, maar dit is wel iets wat ik graag een keer zou willen doen


Specialiteit(en): Concerten bezoeken van mijn favoriete bands en ze tegelijkertijd fotograferen doe ik het liefste. Maar dierenfotografie vind ik ook erg leuk. Ik heb veel geduld en ik ben niet bang om vies te worden voor die ene perfecte foto.Te vinden op: Facebook InstagramComments


bottom of page