top of page

Ons Team | Jessica Santiago Lopez, fotograaf/recensent


Mijn naam is Jessica Santiago Lopez en ik kom uit Rotterdam. In het dagelijks leven verzorg ik de marketing en communicatie voor de Popunie en ben ik co-eigenaar van het Rotterdamse festival Submit Fest. De hele dag bezig dus met muziek, gelukkig maar dat het mijn passie is!


Al zolang ik mij kan herinneren ben ik bezig met kunst, cultuur en muziek. Zo ben ik o.a. afgestudeerd aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam, waar ook mijn interesse in fotograferen zich is gaan ontwikkelen.


Ergens in 2008 ben ik begonnen met het fotograferen van concerten (daarvoor nam ik al overal mijn compact cameraatje mee naar toe). Een van de eerste concerten die ik echt gefotografeerd heb, dat ik mij kan herinneren, is Rockstar Taste of Chaos tour in 2008 in 013, met o.a. Story of the Year en Mucc , en daarna Static-X in Bibelot in Dordrecht. Daarmee ontdekte ik dat ik het wel heel erg leuk vond en sindsdien volgden er velen shows voor verschillende magazines.


Qua muziek luister ik naar verschillende genres, maar ligt mijn voorkeur wel bij de ‘nieuwere’ metal stromingen zoals progressive metal, metalcore, nu-metal, industrial metal, alternative metal / rock en ook wel een portie punk. Daarbij ben ik groot fan van bands als Korn, maar ook Deftones, 10 Years, Nothing More, While She Sleeps, Static-X, Tool en Dir en grey. Ook behoren bands zoals Fever 333, Hacktivist, Gojira, Northlane en Monuments zeker tot mijn favorieten.


Sindskort ben ik onderdeel van het Brothers In RAW team, als fotograaf en recensent, super leuk! Nog niet heel veel gedaan, maar ik kijk er zeker alweer naar uit om aan de slag te kunnen!


mijn eerste concert als fotograaf/recensent:

Rockstar Taste of Chaos Tour, 013 Tilburg in 2008. Voor Brothers In Raw was het dit jaar, Monuments op 8 februari in Dynamo, Eindhoven.


mijn favoriete concert als fotograaf/recensent:

Moeilijk! Korn in Groningen in 2015 was persoonlijk heel bijzonder. Net als Lenny Kravitz op Bospop in 2012 overigens. 10 Years op Baroeg Open Air was ook echt héél speciaal. Dir en grey in Tivoli Oudegracht in 2011 eigenlijk ook omdat ik toen voor hun officiële magazine mocht schieten. Maar ook System of a Down in Ziggo Dome in 2015 en festivals fotograferen als Jera On Air, Forta Rock en Euroblast. Ja, ik kan geen keuze maken, haha.


helemaal bovenaan mijn bucketlist:

Backstreet Boys! Haha, kei metal ja, maar daar was ik halverwege de jaren ’90 toch wel fan van en het lijkt me super leuk om die nog eens te fotograferen. Op het lijstje staan ook nog Incubus, Kiyoharu / SADS, Rancid en Sevendust.


specialiteit(en): Concert- en portret fotografie. En content creatie / marketing :)
Te vinden op: www facebook

instagram linkedin#team #teamvoorstelling #teamleden #teampresentation #teammember #teammembers #jessicasantiagolopez

bottom of page