top of page

Ons Team | Femke Valks, fotograaf


Hoi! Mijn naam Femke Valks, 22 jaar oud en geboren in het mooie Limburg. Ik ben afgestudeerd als grafisch vormgever maar ik heb altijd al iets gehad met fotografie. Als kind was ik al helemaal gek op muziek en fotografie. In 2009 is de echte obsessie met bands begonnen toen ik Green Day heb ontdekt. In korte tijd kende ik al hun muziek. Toen ik het live concert 'bullet in a bible' bekeek gingen er meteen twee gedachtes door mij hoofd: 'hier had ik graag bij willen zijn en hoe vet zou het zijn om dit te fotograferen'.

3 jaar later kreeg ik de kans om Green Day live te zien, natuurlijk ging mijn camera dat concert ook mee want ik moest en zou ze fotograferen. Maar liefst één scherpe foto is hier uit gekomen.

(Die veel te blije fotograaf met dat roze haar)

In 2014 kwamen the Rolling Stones op Pinkpop, de hele dag heb ik toen vooraan gestaan. Ik moest persé terug komen met foto's van hun en ik moet toegeven dat dit nog best goed is gelukt met een simpele digitale camera.


In 2017 liep in stage in een poppodium in Venlo waarbij ik ook de kans heb gekregen om te fotograferen. Ik heb in die tijd heel veel toffe dingen mogen fotograferen en na mijn stage ben ik hier nog gebleven als huisfotograaf. Verder fotografeer ik sinds vorig jaar ook voor Dynamo in Eindhoven, Zomerparkfeest, Lluid en natuurlijk Brothers In RAW!

Ik ben ontzettend blij dat ik vorig jaar uit mijn comfortzone ben gestapt en voor verschillende dingen ben gaan fotograferen, ik heb hierdoor al zoveel toffe concerten mogen fotograferen, nieuwe mensen leren kennen en zoveel leuke dingen meegemaakt.

Maar wat ik nu zo tof vind aan het fotograferen van concerten?

Het geeft mij heel voldoening als ik zie dat het weer is gelukt om de sfeer in een concert goed vast te leggen. Fotograferen is een van de dingen waar ik gelukkig van word. :)


Mijn eerste concert als fotograaf:

De Dijk in poppodium Grenswerk - Vrijdag 19 September 2017


Mijn favoriete concert als fotograaf:

Dat was toch wel Sum 41 mogen fotograferen in de Lotto Arena. Sum 41 is na Green Day een van mijn favoriete bands dus dit was wel geweldig om te mogen fotograferen.


Helemaal bovenaan mijn bucketlist:

Dat is dan natuurlijk Green Day mogen fotograferen, dit is al vanaf 2009 mijn favoriete band en hun fotograferen (en ontmoeten) is echt mijn allergrootste wens.


Specialiteit(en): Ik ben gespecialiseerd in concertfotografie. Daarnaast vind ik het fotograferen van steden ontzettend tof en maak ik ook nog wel eens wat portretfoto's.

Commentaires


bottom of page