top of page

Nieuws | WAcKo Festival, Burg


Het jaarlijkse festival WAcKo verzamelt Brugse bands op de Burg, onder de bomen. Een festival vóór en dóór Bruggelingen, waarin lokaal talent de plaats krijg die het verdient. Op de Burg, in het midden van hartje Brugge, hopen ze niet alleen het podium maar ook jullie harten te veroveren. Ondersteun lokaal talent en geniet met volle teugen van dit gratis muziekfestival!Vrijdag 22 april 2022


MYGUN / 20.00 uur

Vier bekende koppen uit de Vlaamse heavy rockscene (Fields Of Troy, Grizzlyncher, Transcoder en Cowboys & Aliens) zetten samen de schouders onder het songwriterstalent van Arnaud De Rouck. De sound schuwt de classic hardrock niet en belandt via de karakteristieke samenzang en de gedreven riffs als vanzelf in het weelderige bed van de grunge uit de jaren 90.


GOE POEIER / 21.30 uur Deze jeugdige bluesrockprofeten zijn niet vies van wat seks, drugs en rock-’n-roll in hun muziek. Ze worden daarbij zwaar geïnspireerd door gevestigde waarden als The Rolling Stones, Creedence Clearwater Revival, J.J. Cale en Muddy Waters.

MAROONED / 23.00 uur De afsluiter van deze avond haalt hard uit met moderne rock in een stalen jasje. Met haar melodieuze en krachtige stem drukt Lynne haar eigen stempel op dit ruige kwartet met Skunk Anansie als grote voorbeeld. Eigen kweek op zijn best!


Zaterdag 23 april 2022


BRIKTU-TOK/20.00 uur Brik Tu-Tok is het geesteskind van theatermakers Maxim Storms en Linde Carijn, die in deze onconventionele band hun creatieve energie en innerlijke werelden onder de loep houden. Bij vlagen doen ze denken aan Cocorosie, Moondog of Daniel Johnston, maar bovenal zijn ze onnavolgbaar zichzelf. Catchy, absurd, krachtig en betoverend. Of zoals ze het zelf zeggen: “Too Sushi for my Pony”.


STEEL ORCHID / 21.30 uur Mix pop, techno en electro, giet er het geluid van de 90’s over, voeg idyllische teksten en een vleugje samenzang toe, en je krijgt Steel Orchid. Deze drie creatievelingen nemen je mee in een wereld waar niets zwart-wit is en waar vaste normen en waarden de grote afwezigen zijn.


RUMOURS / 23.00 uur Ze noemen het zelf Shaman-pop, maar de muziek van Rumours van een genresticker voorzien is niet gemakkelijk. Ingrediënten: donkere elektronische beats, vettige ravesynths en de ijzige stem van de Brugse Hannah Vandenbussche.


22 en 23 april 2022, Burg (onder de bomen), Brugge
コメント


bottom of page