top of page

Nieuws | Vernieuwde mainstage voor Dranouter Festival


- Persbericht -


De ticketverkoop van Festival Dranouter loopt als een trein: alle losse tickets voor de startdag op donderdag 4 augustus zijn de deur uit en ook de weekendtickets gaan hard. Om voldoende ruimte te bieden zodat iedereen uitbundig kan feesten, werd de Palace-tent uitgebreid met een extra beuk. Om Festival Dranouter (5-6-7 augustus) nog chiller en comfortabeler te maken, ziet het festivalterrein er dit jaar wat anders uit. Zo is er de nieuwe mainstage Chateau met verharde vloer, een vernieuwde feestzone vlakbij de Camping Zone met de Palace, de nieuwe tent Cirque met verharde vloer en extra terrassen met zitmeubilair dankzij themabars! Op de line-up: ZAZ, Rodrigo y Gabriela, Go_A, Het Beste van ’t Westen (featuring Flip Kowlier + Wannes Cappelle + Brihang + Wim Willaert & Wim Opbrouck van De Dolfijntjes), Tindersticks, Madou, Guido Belcanto, Yong Yello, Sylvie Kreusch, Dadi Freyr...


Ticketupdate: losse donderdagtickets de deur uit

Op donderdag 4 augustus vindt de feestelijke startdag van Festival Dranouter plaats, met op de line-up o.a. Preuteleute, Radio Sabrina, West Corner Brass Band en Papa Mojito. Deze startdag is voorbehouden voor mensen met een weekendticket (5+6+7 augustus), aangevuld met een beperkt aantal feestvierders die een los ticket konden aankopen. Omdat de interesse in weekendtickets zo groot is, kon de organisatie slechts 250 extra losse donderdagtickets aanbieden. Intussen zijn alle losse donderdagtickets de deur uit!

Omdat de verkoop van de weekendtickets zo hard gaat én alle losse donderdagtickets de deur uit zijn, werd de Palace-tent uitgebreid met een extra beuk. Zo kan iedereen die nu nog een weekendticket koopt lekker meefeesten op donderdag.

Eerder maakte de organisatie bekend dat er minder tickets aangeboden worden. Door deze beslissing komt het maximum in zicht. Wil je meebrullen met o.a. Preuteleute in de Palace op donderdag 4/08/2022, koop dan snel je weekendticket aan via de online ticketshop.

Welkom nieuwe Mainstage: Chateau

Nadat de Kayam-tent 20 jaar lang de referentie werd voor iedere Dranouterse festivalbezoeker, krijgt de bekende, Britse blauwe tent tijdens editie 2022 een opvolger. Brexit maakte het moeilijker dan ooit om alle materialen op het vasteland te krijgen. Werkvergunningen regelen voor de Britse crew was ook niet evident. Bovendien wilde de organisatie, na een natte en modderige zomer in 2021, het festivalpubliek extra comfort bieden door een vloer te leggen in de hele mainstage.

Die zoektocht bracht Dranoeter vzw uiteindelijk in Duitsland waar ze degelijk alternatief vond voor de Kayam: de Chateau. De Chateau wordt een ruime grote witte spantent met comfortvloer over de volledige oppervlakte. Deze tent biedt evenveel plaats als de Kayam, maar met nog meer comfort voor de bezoekers door z’n kamerbrede vloer. De ideale locatie voor steengoeie optredens van ZAZ, Rodrigo Y Gabriela, Tourist LeMC, het Beste Van 't Westen (featuring Flip Kowlier + Wannes Cappelle + Brihang + Wim Willaert & Wim Opbrouck van De Dolfijntjes), Portland, Tindersticks, Sylvie Kreusch...

Tweede festivallocatie: vernieuwde feestzone bij Camping Zone met tent 'Palace'

Vlakbij de Camping Zone vind je dit jaar een vernieuwde feestzone: een tweede festivalterrein met de bekende Palace-tent.

  • Overdag zorgt relaxte muziek voor de juiste vibe, 's avonds ga je los met o.a. DJ Jack Amai M'n Klak (Jaimie van Down The Road), Kokonuts!, DJ Lisa Jordens, 2 KG Hoofdvlees, 5napback, DJ Growzy...

  • Het volledige programma van de startdag, op donderdag 4 augustus, vindt plaats op deze feestzone.

  • ​Ook te vinden op de feestzone bij de Camping Zone: chill corner, foodstanden (o.a. biologische croques bij de foodtruck van Bio De Trog) en assortiment aan ontbijt (o.a. koeken, eieren, fruit).

De feestzone bij de Camping Zone is een tweede festivalterrein en is dus enkel toegankelijk voor wie een geldig festivalticket heeft voor die festivaldag. Wie de Camping Zone zelf wil betreden, heeft een geldig campingticket nodig.

Op alle campings geldt een glasverbod. Festivalgangers die op de Camping Zone overnachten, kunnen via de online ticketshop van Festival Dranouter een biervoucher aankopen om gekoelde sixpacks Jupilers af te halen aan de bar in de Palace. Bovendien: minder gezeul met bierblikjes op voorhand én zekerheid op frisse pintjes. Hoe zalig is dat niet...


Santé in de Jupiler Saloon en Bar C

De Guinness Corner, 't Zottekot, 't Hommelhof, Oxfam (Place De L'Apero) en St Bernardus Bar krijgen dit jaar gezelschap van twee nieuwe themabars: Bar C en Jupiler Saloon!

  • Geen zin om tijd te verliezen tussen de optredens door? Ga naar de Jupiler Saloon, vlakbij de nieuwe mainstage Chateau. Je kan er terecht voor perfect getapte pintjes: Jupiler, Jupiler 0.0 en Hoegaarden Rosée. Of een verfrissende Coca-Cola.

  • In Bar C proef je verfrissende mocktails op basis van Fuze Tea (Peach-me - Sparky Fusion - Collins fusion - Strawberry Mojito) en speciale varianten Coca-Cola (Coca-Cola Vanille - Coca-Cola Cherry - Coke Creations)

Dankzij deze nieuwe bars zijn er dit jaar nog meer terrassen, uitgerust met zitmeubilair. Perfect om even uit te blazen.


Nieuw podium Cirque

Het nieuwe podium Cirque bouwt op van intieme muziek naar partybands. Wat dacht je van partykoperblazers (Make A Move, Crossbones Trombones), dance-elektro-folk (Turfu, Monsieur Doumani), beloftevolle folkacts (Hannah Rarity, Black Water County, Fleuves), aanstormend Belgisch talent (Kids With Buns, Coline & Toitoine, K.ZIA) of een folkcoverband van Nirvana (Folk Nevermind)? Ook deze tent beschikt over een verharde vloer!


Ontdek het festivalterrein van #dranouterfest22

Waar vind je het nieuwe podium Cirque? Waar kan je de beste foto's nemen voor op TikTok of Instagram? Waar bestel je een frisse Guinness, een uitnodigende St Bernardus, een hoppig Poperings Hommelbiertje of een authentieke Brugse Zot? Of een Jupiler 0,0% of een zalige mocktail? Alles staat netjes aangeduid op het grondplan van Festival Dranouter 2022. Klik hier en verken alvast het festivalterrein!

5, 6 en 2022, Dranouter BE
bottom of page