top of page

Nieuws | Turbeau: een mooie cadeau voor vaderdag...


... maar wel eentje waar ook de dames van kunnen genieten!


Wie - in rock-/metalmiddens - kent ondertussen Turbeau Noir niet? Jawel, het Vlaamse donkere fruitbier op basis van bosvruchten, ontsproten aan het brein (en de smaakpapillen) van ene Franky DSVD. Franky wie? Awel, die van Channel Zero, van dat nummerke HEEEEEEEEEELP, en nog zoveel meer. Na al die metalen jaren had de sympathieke man wel eens zin in wat nieuws en dus lanceerde hij in 2018 zijn bier: eentje gebaseerd op het 'mazout' principe, maar dan wel een volledig écht bier waarin deze smaak terug te vinden is. Het werd een 8% Alv/18 Plato zwaar, zoetzuur bier op basis van bosvruchten. Een goddelijke Ale die je verrast. Een pleziertje voor alle genders.De trein ging aan het rollen, het bier is ondertussen terug te vinden bij alle zichzelf respecterende bierhandelaars en zo kwam snel de roep naar méér. Tijdens de corona periode ontmoette Franky per toeval Jo DSVD, een naamgenoot en verre familie, met meer dan 30 jaar wereldwijde bierervaring. Samen werkten ze een plan uit om met “Turbeau” een assortiment uit te werken waarbij alle grote smaakrichtingen aangesproken worden. Ondertussen kunnen de heren een ruimer assortiment aanbieden en kon bovengetekende tijdens een beurs in Brugge rustig proeven van:

The Precious Blonde 7.5% Alc, 16 Plato : Een sterk bier met een subtiele bitterheid en een lichte hoppe nasmaak. (IBU 29, EBC 7). Een bier dat elke bierdrinker kan smaken met een beetje Appelsienschil. (STRONG)

The Hopper IPA 6.5% Alc, 14.6 Plato : Een IPA met een Amerikaans DNA. Met een lichte plezante hoppegeur en lichte citroen nasmaak.(IBU 29,EBC 10) Niet overheersend maar toch duidelijke aanwezigheid van hoppe. Een bier dat elke speciaal bier drinker wel kan smaken. (BITTER)

The Great White 5.7% Alc, 11.2 Plato : Niet het klassieke witbier. Met een vol mondgevoel en een atypische bitterheid voor witbieren. Sterk dorstlessend. Een echte doordrinker voor de dorstige. (IBU 25, EBC 6). Licht troebel, maar niet het typische roomachtige geel.(INTENSE)

The Noir 8% Alc, 18 Plato. De Turbeau bij uitstek. Een echt Vlaams fruitbier. Zoet, maar toch zuur. Complex, op basis van bosvruchten. (IBU 20, EBC 60) Een bier voor de echte connaisseurs. Zeker niet alledaags. Donker van kleur. Met een duidelijk herkenbare mazout smaak. Een echte verassing.(SWEET)Waar staat Turbeau nu voor ?

"Turbeau komt van het woord TURBO…een krachtbron. Een bron van energie die het bestaande nog versterkt. Iets dat een echte muziekliefhebber zeker weet te waarderen.

We zochten een uniek, maar toch herkenbare merknaam. Het woord TURBEAU met EAU vonden we niet terug dus creëerden we het maar zelf. Een geslaagde, makkelijk onthoudbare verbastering van Turbo…."


Het past dan ook perfect in hun positionering :

Turbeay, het Rocking bier onder de bieren.

Niet enkel voor de Hard Rockers maar voor alle muziekliefhebbers die eens uit de bol willen gaan.


Turbeau is reeds geëxporteerd naar Japan, Vietnam, Finland en Bulgarije.

Een paar andere exportmarkten, waaronder Nederland, staan in de steigers.


The Noir kan je bovendien terugvinden in een 50 tal supermarkten over het ganse land. Daar komen binnenkort ook de andere variëteiten bij.


Tijd dus om samen met jullie een mooi verhaal te schrijven!
Comments


bottom of page