top of page

Nieuws | Treetop Festival 2022: indie en folk!Hoog in de stedelijke boomtoppen van TivoliVredenburg pluk je op zaterdag 13 augustus de meest diverse indie-vruchten tijdens Treetop Festival. Van internationale songwriters tot indie-pop en post-punk van eigen bodem; het is allemaal te vinden in de Cloud Nine, Club Nine en op Plein 6.


De line up bestaat uit diverse nationale en internationale indie en folk artiesten: Londense singer-songwriter Matt Perriment, de Vlaamse voormalige Beste Singer-Songwriter winnares Anna Rune, Nederlands filmische zangeres Nina June en Roofman, het indieproject rond songwriter Thijs van der Meulen, zijn een paar van de artiesten die afreizen naar Utrecht.


(bron: TivoliVredenburg)


De volledige line up vind je hieronder.


zaterdag 13 augustus 2022, TivoliVredenburg (Utrecht, NL)Treetop Agency Het Utrechtse boekingskantoor van initiatiefnemer Simeon Pranger en compagnon Angelo Pertijs bestaat deze zomer 7,5 jaar. Met uiteenlopende genres en artiesten uit negentien landen is een indrukwekkend internationaal roster het resultaat. Reden voor een feestelijke bekroning.

Het 7,5-jarige jubileum als reden voor het festival is eigenlijk een smoesje: “het was vooral een goede reden om met TivoliVredenburg in gesprek te gaan om het festival op te zetten.” Daarnaast zijn sommige artiesten pas in de pandemie gaan groeien. Hierdoor is er veel nieuwe muziek die nog niet live te horen is geweest. Om nog maar niet te spreken over al die verschoven line-ups. “Op het moment dat er geen ruimte is op de festivals moet ik die zelf maar creëren”, vertelt Simeon. De bezoeker gaat veel horen van de creatieve processen van de afgelopen jaren, al uitgebracht of niet. “Ik ben benieuwd of de bezoeker ook ziet wat de verbanden zijn tussen de typen muzikanten en wat ons daarin triggert. Er zit een mooie opbouw in de avond. Ik kan iedereen vooral aanraden vroeg te komen en tot het einde te blijven.” Voor Simeon persoonlijk wordt de sfeer backstage ook erg interessant. “Het is de eerste keer dat er zoveel muzikanten samenkomen waarvoor wij de verbindende factor zijn. Maar waarschijnlijk wordt het vooral gewoon heel veel euforie.”


(bron: 3 voor 12 Utrecht)

Comments


bottom of page