top of page

Nieuws | Submit Fest presenteert Undawn met Suasion en Tigerknife in Baroeg


Terwijl de organisatie van het Rotterdamse Submit Fest druk bezig is met het plannen van de vijfde editie van het festival voor 2023, kondigen ze in de tussentijd ook regelmatig Presents shows aan. Zoals de eerstvolgende die op vrijdag 11 november plaatsvindt; Submit Fest presents Undawn met de Belgische electronic metalcore band Suasion en het Rotterdamse Tigerknife als support in Baroeg, Rotterdam! Tickets voor de show zijn al te koop voor €14,- (vvk). UNDAWN is een melodische metalcore band die al 15 jaar sicke breakdowns voor de moshpit-meisters, gierende gitaarsolo’s voor de luchtgitaristen, technische grooves voor de stille genieters en pompende riffs voor de “lekker-bandje-dit”-jaknikkers brengen.

Doe daar een warme deken van vocalen, fog jets & broek wapperende bass drops, zoals ze dat zelf graag omschrijven, bij en je hebt een wicked blend van alles dat metalcore te bieden heeft.

Met het laatste album Solidarity zochten zij hun muzikale grenzen op met nummers over het doorbreken van negatieve patronen, de last die je kunt ervaren met het eeuwig twijfelen over beslissingen, het leven in je comfort zone en vast blijven zitten in het verleden.

Eerder speelden zij als support voor o.a. Soulfly en Sonic Syndicate en afgelopen september in AFAS Live met Parkway Drive, While She Sleeps & Lorna Shore.

SUASION is een Belgische elektronische metalcore band met meeslepende melodische hooks, lyrics die je in je ziel raken en harde breakdowns. In 2019 brachten zij hun debuutalbum Stardust uit, waaruit tevens een tour volgde met Novelists en Landmvrks, met onder andere Submit Fest als een van de stops. De tour werd helaas door de coronapandemie gecanceld, maar nu kun je ze dan toch zien tijdens deze Submit Fest Presents show! Suasion heeft dit jaar getekend bij Atomic Fire Records en is er klaar voor om hun atmosferische metalcore aan jullie te laten horen.


TIGERKNIFE is een Rotterdamse hardcore-/metalband, opgericht in 2019. De band brengt groovy riffs en beukende breakdowns versterkt door herkenbare lyrics. Je hebt ze mogelijk eerder al eens zien spelen met Submit Fest family bands Reformist en Changing Tides. Een Tigerknife show zit vol dynamiek en barst van de energie, ze kunnen daarom natuurlijk niet ontbreken.


Submit Fest Presents: Undawn 15 jaar + support Suasion en Tigerknige maakt als special onderdeel uit van de Rotterdamse Popweek, die dit jaar plaatsvindt van vrijdag 4 t/m zondag 13 november. Het programma van de Rotterdamse Popweek vindt je hier.


Popweek Special | Submit Fest Presents: UNDAWN 15 jaar + Suasion & Tigerknife Vrijdag 11 november 2022 Locatie: Baroeg, Rotterdam Tickets: VVK € 14.00 / DEUR € 15,00 TicketsComments


bottom of page