top of page

Nieuws | Sinner's Day Summer: updates!



- Persbericht -


Front 242 verhuist naar de wintereditie van Sinner’s day (*)

Toen we onlangs het onfortuinlijke nieuws hoorden van de ziekenhuisopname van Jean-Luc (Front 242) hebben we met de band gesproken om hem het allerbeste te wensen en een spoedig herstel. De band en de organisatie van Sinner's Day besloten om Jean-Luc alle tijd te geven om te herstellen en het concert van F242 uit te stellen tot de wintereditie van Sinner's Day (31 oktober, Diest).

From the Jam & Tyske Ludder gehospitaliseerd en haken af voor Sinner’s day summer

Bovendien moet Bruce Foxton (bassist van The Jam) forfait geven. We ontvingen dit spijtige bericht van hem.

"Dear Erik, As you know I am having Cancer treatment and unfortunately the next batch of treatment falls in the period when we are doing Belgium and France. I'm really sorry about this but unfortunately we are going to have to pull these dates. My doctors have advised me that these treatments are paramount. I am sure you understand and hopefully the promoters in France and Belgium also understand. We will be on your stage in 2023 ! Bruce"


En tenslotte is de zanger van Tyske Ludder afgelopen maandag het slachtoffer geworden van een auto-ongeval. Claus maakt het goed, maar het herstel zal enkele maanden duren. Het optreden van Tuske Ludder wordt verschoven naar 2023.

Als gevolg hiervan is de organisatie van Sinner's Day terug naar de tekentafel gegaan, wat resulteert in de volgende wijzigingen:


Sinner’s day Summer strikt 2 vervangers voor Front 242 (24/06)

F242 is het 'origineel' - je kunt F242 niet vervangen - dus is de organisatie in verschillende hoeken gaan zoeken naar waardige vervangers, wat 2 namen opleverde:

W.H. Lung : the new kids on the block – grote talenten rechtstreeks uit Manchester (UK). W.H. Lung brengt een avond gevuld met donkere disco en kosmische new wave, alsof ze in de jaren '70 en '80 zijn opgericht ! Dit is een band die men gezien moet hebben!


Echo & The Bunnymen : Ian Mc Culloch en de zijnen vieren hun 45ste verjaardag twee keer in ons land. Zowel tijdens de zomer als tijdens de winter editie zal men volop van deze living legends op het Sinner’s day podium kunnen genieten, meezingen en wegdromen ! Noblesse oblige… Welcome to the wonderful world of E&TBM.



Nieuwe namen 25/06

IST IST (UK)

Opgericht in 2014 in Manchester en sindsdien een zeer stevige live reputatie opgebouwd in UK en ver daarbuiten. Voor fans van: Editors, Joy Division, Whispering Sons


Kalte Nacht (GR)

Een minimal / dark synth duo dat de laatste jaren opdook uit de Atheense underground. In Griekenland spelen ze alvast in de grootste zalen. Nu is de rest van Europa aan de beurt.


Talk To Her (IT)

Een electro-wave-rockband met een donker, indringend & krachtig geluid. Hun live hoogtepunt bereikten ze in 2019 met de deelname aan Monitor Festival (Minimal Wave & Post Punk) in Leiria, Portugal.




(*) Festivalgangers met een DAY ticket voor FRONT 242 (24/06) kunnen vragen om hun ticket te wijzigen naar 31 oktober. Alle aanvragen moeten gestuurd worden naar support@w-productions.be



bottom of page