top of page

Nieuws | Masterfest 2023 - De Comeback!


Westlands muziekfestival maakt comeback met programma vol lokaal en internationaal talent.


- Persbericht -


Zaterdag

Op zaterdag 1 juli komt het Belgische Black Mirrors een topoptreden verzorgen met een flinke dosis girl power. De Belgen pakken het beste wat rock ‘n roll te bieden heeft en kneden het samen tot een verbijsterend goed geheel. Met de recente release van het nieuwe album ‘Tomorrow will be without us’ afgelopen herfst laat de band zien ook niet vies te zijn van een maatschappijkritisch geluid. Paceshifters worden vervangen door Cobra The Impaler, een Gentse band vol titanen uit de Belgische en internationale metalscene. Deze geoliede machine combineert het beste van twee werelden: zware riffs en gigantische grooves, maar ook cleane vocals en zorgvuldig gesmede melodieën. Kom de brute kracht van deze all star-band bewonderen op 1 juli in WPC Nederland 3. Bizkit Park komt de dag afsluiten met één van zijn legendarische tribute shows aan nu-metal, het genre waar bijvoorbeeld het werk van Limp Bizkit, Linkin Park en Slipknot onder valt. Een nieuwe naam op het programma is de lokale fuzzrockbelofte Baardvader, een Westlandse band die het afgelopen jaar nog het hele land door tourde met de Popronde en recent zijn tweede album heeft uitgebracht. Ook krijgen de leerlingen van gitaarschool The Guitar Master na hun bandcoachingsessie weer de kans om hun kunsten aan een volle zaal te vertonen, ondersteund door de rockende coverband Square.

Vrijdag

Vrijdag 30 juni zal geheel in het teken staan van het hardere werk, waarbij de crème de la crème van de metalwereld de revue zal passeren. Zo mocht Changing Tides absoluut niet ontbreken op het programma. Hun experimentele werk vol scherp gitaarwerk en hun zware, dreigende sound komt het allerbeste tot zijn recht in beukende liveshow. Kortom: een act die je als metalfan gezien moet hebben. Ook Hippotraktor is een verrassende naam op Masterfest. De Belgische band combineert het beste van Prog, Groove, Sludge, Djent en Post Metal in een ongelooflijke rollercoaster ride voor fans van stijgende hooks, technische riffs en wereldschokkende storingen. Dat de mannen voor hun debuutplaat al een deal wisten te strikken met het prestigieuze Pelagic Records zegt misschien al genoeg. For I Am King zal de vrijdag van Masterfest op spectaculaire wijze afsluiten. Deze band heeft zichzelf al naar de ‘eredivisie’ van modern metal gespeeld. Met hun

mix van persoonlijke en diepe teksten, intense liveshows en een complexe instrumentals weten de Amsterdammers keer op keer een meeslepende wervelwind van een show neer te zetten.

Kaarten voor het festival zijn online verkrijgbaar en kosten €20 voor de vrijdag en €25 voor de zaterdag. Check www.masterfest.nl voor meer info.

Over Masterfest

Een muzikant straalt het felst met het publiek aan de voeten, de voeten op de planken en omringd door ander talent. Met dat idee werd Masterfest geboren: een genreoverstijgend muziekfestival waar opkomende bands, gevestigde artiesten en beginnende muzikanten zij aan zij op het podium staan. Op 30 juni en 1 juli 2023 beleeft Masterfest zijn tweede editie: een broedplaats voor nieuw talent waar jong en oud samen inspiratie en podiumervaring opdoen.

Programma 2023

Vrijdag 30 juni : HIPPOTRAKTOR, FOR I AM KING, Changing Tides Zaterdag 1 juli: Bizkit Park, Paceshifters, BLACK MIRRORS, Baardvader, Square


(bron: Masterfest Festival)


Vrijdag 30 Juni, Zaterdag 01 Juli 2023, WPC Nederland 3 (Wateringen, NL)Yorumlar


bottom of page