top of page

Nieuws| Made in Belgium - Gebouw-T


De elfde editie van ons festival Made In Belgium met een heerlijke line-up. Met trots presenteren wij: Sylvie Kreusch, Intergalactic Lovers, The Haunted Youth, Noémie Wolfs, Porcelain id en Verdampt (BE-set). De kaartverkoop is direct van start. Wees er snel bij want wij hebben een paar early birds voor de fans!


Sylvie Kreusch Op 16-jarige leeftijd richtte ze met een stel schoolvrienden haar eerste band op; Soldier’s Heart. Met die band won ze in 2013 de eerste editie van Studio Brussels De Nieuwe Lichting. In 2016 voegde Kreusch zich bij Warhaus, het zijproject van Balthazar’s Maarten Devoldere. Tijdens de Music Industry Awards in 2017 pakt de band de prijs binnen de categorie Alternative. En nu is ze solo. In 2021 kwam haar debuutalbum Montbray uit. Waarmee ze bij onze Zuiderburen al verschillende hits had, waaronder Walk Walk en Let It All Burn.


Intergalactic Lovers Vier jaar na de release van ‘Exhale’, het derde album van Intergalactic Lovers, is het viertal klaar voor een volgend hoofdstuk in hun intergalactische liefdesverhaal. Na een pauze en enkele persoonlijke tegenslagen die de band te verduren kreeg zijn de lovers terug en er helemaal klaar voor om hun verfrissende nieuwe album aan je te laten horen. Verrassend maar toch vertrouwd, zo klinkt de nieuwe muziek van de indiepopband. Meer dan ooit smachten ze naar de dansvloer en gaandeweg introduceren ze een lading elektronische invloeden. Het is daarom ook geen toeval dat ze in zee gingen met Luuk Cox (Girls In Hawaii, Compact Disk Dummies). Het resultaat van de samenwerking met Luuk, het geduld, het doorbijten en de bewegingsvisie voor ogen houden, heet ‘Liquid Love’. Een plaat die vertrouwt klinkt zonder in herhaling te vallen. Een plaat die gaat over verandering en het omarmen daarvan. Een plaat die gaat over liefde in al zijn vormen. ‘Liquid Love’ is de volgende stap in de richting van de gezonde ambitie die de lovers al vier platen naar voren schuiven, namelijk’ werelddominantie en hun terugkeer naar het podium en het publiek.


The Haunted Youth Als The Haunted Youth schrijft Joachim Liebens melancholische droompop: referenties als MGMT, The Cure, Slowdive en The War On Drugs worden er vaak bijgelegd. Maar Liebens koestert evenzeer een liefde voor bijvoorbeeld death metal, punk en kraut rock. De liedjes van The Haunted Youth – zoals de naam ook een beetje verraadt – gaan niet over wegdromen over mooie dingen, maar de orkaan van gevoelens die opborrelen als je kiest voor het bestaan als buitenbeentje. Liebens omlijst beladen thema’s als rebellie, depressie, onmacht en trauma met een warm kussen van dromerige reverb en bedwelmende, zonnige melodieën. Dat Liebens een achtergrond in de schilderkunst heeft, is wat dat betreft vrij logisch: The Haunted Youth is een band die het zware onweer boven het hoofd lichtvoetig en behapbaar doet klinken.


(Bron: Gebouw-T)


Zaterdag 19 november 2022, Gebouw-T Bergen op Zoom
Comments


bottom of page